Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα ο Ν.Κοτζιάς

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ , θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας, Ντίτμιρ Μπουσάτι

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τη Δευτέρα 25, στο περιθώριο του οποίου, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας, Ντίτμιρ Μπουσάτι.

Αρχικά, ο Ν.Κοτζιάς θα λάβει μέρος στην κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας της ΕΕ, κατά την οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή των πτυχών ασφάλειας και άμυνας της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ένωσης, αλλά και η συνεργασία ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, θα εξετασθεί και η έως τώρα υλοποίηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ε.Ε..

Παράλληλα στο γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Υεμένη, παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γ.Γ. ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Την Τρίτη, ο Νίκος Κοτζιάς θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η Διεύρυνση και η Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, καθώς και τα ζητήματα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και της Μετανάστευσης.

Δείτε όλα τα σχόλια