Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Κινητικότητα γύρω από το "Μακεδονικό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητικότητα γύρω από το "Μακεδονικό"

Στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε συνάντηση 1,5 ώρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το «Μακεδονικό». Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ν. Κοτζιάς έκανε την εκτίμηση ότι θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα από τον Ζόραν Ζάεφ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζ. Ζάεφ είπε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος. Μετράμε μέρες είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι μόλις μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό  θα ενημερωσει τον λαό της χώρας του.

Υπενθυμίζεται ότι στα Σκόπια, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών επεχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις, ως εκ τούτου είναι κάτι που μένει να φανεί αν όντως υπήρχε ρήγμα και κυρίως, αν όντως αυτό γεφυρώθηκε.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διέψευσε πληροφορίες περί διάστασης απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, η οποία εκκρεμεί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ωστόσο είναι άγνωστο για την ώρα εάν στην επικοινωνία αυτή ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποιήσει τη θέση της κυβέρνησής του σχετικά με το κείμενο συμφωνίας για το θέμα του ονόματος, ή ζητήσει παράταση μερικών ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL