Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεγάλοι και περιφερειακοί «παίκτες» σηκώνουν τους τόνους στη Συρία έχοντας το νου τους όχι σ' έναν μεγάλο πόλεμο αλλά σε μια μεγάλη συμφωνία

Η «Γαλλία και η Βρετανία επιλέγουν να γίνουν συνένοχες προφανώς ενθυμούμενες ίσως το παλιό ιμπεριαλιστικό τους παρελθόν ως μεγάλες δυνάμεις και εποφθαλμιώντας την επόμενη μέρα στη Συρία»

Τα όσα προηγήθηκαν της επιδρομής στη Σύρια αλλά και ο τρόπος που επελέγη για να γίνει αυτό το «χειρουργικό χτύπημα»  - ακόμη και αν δεν υπήρχαν νεκροί - θυμίζει την υπόθεση του Ιράκ το 2003 τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, ο οποίος μίλησε Στο Κόκκινο.

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στα «Πορίσματα που βγαίνουν με πολιτικά και άλλα κίνητρα από τις κυβερνήσεις των ισχυρών προτού καν υπάρξει πόρισμα από την ειδική ερευνητική επιτροπή που έχει φτάσει στη Συρία και διερευνά την υπόθεση για την κατηγορία της χρήσης χημικών όπλων».

Σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση «ακόμα και αν έχει γίνει χρήση χημικών κάτι που είναι απολύτως καταδικαστέο, εφιαλτικό και οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν ότι αυτό είναι κάτι τελείως απαγορευμένο και πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις εναντίον όποιου είναι ο δράστης εμείς δεν θεωρούμε λύση αυτό που έγινε έστω και αν ήταν χειρουργικό χτύπημα, όπως λέγεται, έστω και αν δεν υπήρχαν νεκροί».

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μεγάλοι παίκτες και περιφερειακοί σηκώνουν τους τόνους έχοντας το νου τους όχι έναν μεγάλο πόλεμο αλλά μια μεγάλη συμφωνία».
Και ότι παράλληλα με την στάση των ΗΠΑ και του Τραμπ η «Γαλλία και η Βρετανία επιλέγουν να γίνουν συνένοχες προφανώς ενθυμούμενες ίσως το παλιό ιμπεριαλιστικό τους παρελθόν ως μεγάλες δυνάμεις και εποφθαλμιώντας την επόμενη μέρα στη Συρία».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο