Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Κουίκ: Ξεκινά η πρώτη απευθείας αεπορική σύνδεση Βίλνιους-Αθήνας

ΑΜΠΕ

Με βάση τα στοιχεία επισκέφθηκαν της χώρα μας 40.000 Λιθουανοί τουρίστες και συμπλήρωσε: «Αυτό, όπως αντιλαμβάνεσθε, θα αυξηθεί με τα νέα δρομολόγια, που θα ενισχύσουν και την επιχειρηματική δραστηριότητα»

«Από τον άλλο μήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία, το Βίλνιους, που οι Λιθουανοί αποκαλούν "Αθήνα του Βορρά", θα συνδέεται δύο φορές την εβδομάδα με απευθείας πτήσεις με την Αθήνα» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Λιθουανία.

Μιλώντας για τη σημασία που θα έχει η αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτευουσών για τη χώρα μας, ο κ. Κουίκ παρατήρησε πως με βάση τα στοιχεία επισκέφθηκαν της χώρα μας 40.000 Λιθουανοί τουρίστες και συμπλήρωσε: «Αυτό, όπως αντιλαμβάνεσθε, θα αυξηθεί με τα νέα δρομολόγια, που θα ενισχύσουν και την επιχειρηματική δραστηριότητα». Μάλιστα, όπως είπε, για τα τουριστικά θέματα που του τέθηκαν στη Λιθουανίου έχει ήδη ενημερώσει τηλεφωνικά την αρμόδιο υπουργό, Έλενα Κουντουρά, αναφέροντας παράλληλα πως η υπουργός Τουρισμού τον έχει εξουσιοδοτήσει να αναγγείλει ότι θα προετοιμάσει επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία προς το τέλος της Άνοιξης.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η πρώτη Έλληνα υπουργού από το 2010, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ζαναναβίτσιους με τον οποίο συζήτησε «ένα πλέγμα θεμάτων που ξεκινούν από διεθνή σχετιζόμενα με την κάθε χώρα μας ξεχωριστά, μέχρι ευρωπαϊκά, οικονομικά - εμπορικά, μεταφορές, ενεργειακά, μεταναστευτικό κ.λπ.».

Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ, του εξέφρασε την ικανοποίηση της λιθουανικής κυβέρνησης για τη βούληση της Ελλάδας να κλείσει εκκρεμότητες με τα βόρεια σύνορά της (Αλβανία, FYROM), σημειώνοντας πως πριν από δύο ημέρες είχε επισκεφτεί το Βίλνιους για συνομιλίες ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι. «Ήρεμα Βαλκάνια χωρίς εκκρεμότητες, έχουν θετικά αντανακλαστικά μέχρι και στη Βαλτική, καθώς εμποδίζει τρίτους να κάνουν τη δική τους παρεμβατική πολιτική» ανέφερε ο κ. Κουίκ ότι του επισήμανε ο Λιθουανός υφυπουργός.

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέλυσε στον κ. Ζανανανίτσιους «τον πολύτιμο σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας σε μία ευαίσθητη εγγύτερη και ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή, τα ζητήματά μας με την Τουρκία και τις θέσεις μας για το Κυπριακό, όπως επανειλημμένα έχουν εκφραστεί με σαφήνεια από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο