Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ο Έντι Ράμα θέτει ζήτημα τσάμικων περιουσιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Έντι Ράμα θέτει ζήτημα τσάμικων περιουσιών

Θέμα Τσάμηδων επαναφέρει για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, καθώς σημειώνει ότι «έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες», τονίζοντας ωστόσο ότι «εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στα «Νέα» διευκρινίζει ωστόσο  ότι «το “ζήτημα των Τσάμηδων” υφίσταται μόνο ως θέμα στοιχειωδών δικαιωμάτων των Αλβανών συμπατριωτών μας, που κάποτε ζούσαν στη χώρα και τίποτα ευρύτερο».

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης» αναφέρει ο Ε. Ράμα.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι Ελλάδα και Αλβανία είναι «κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που θα είναι δίκαιη και για τις δύο χώρες», ενώ αναφερόμενος στο Σκοπιανό, τόνισε πως μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα "Μακεδονία" (όπως και να λέγεται βάσει συμφωνίας) είναι σημαντικό για το μέλλον των λαών της, της περιοχής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και για την Ελλάδα επίσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL