Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Δ. Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας,ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Πρακτορείο 104,9 FΜ”.

Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα 28 νησιά, ανέφερε ο Δ. Βίτσας, σημειώνοντας δηκτικά πως «όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ανέφερε ότι έγινε ένα καλό βήμα. «Δεν συμμερίστηκα την άποψη ότι με την πρώτη συνάντηση θα λυθούν όλα» τόνισε και επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι διεθνές και ευρωπαϊκό εστιάζοντας στις εγγυήσεις και στα κατοχικά στρατεύματα. «Η Γερμανία δεν θα ήταν όπως τη γνωρίζουμε σήμερα εάν δεν είχε γίνει η συμφωνία του '90 και δεν είχαν απομακρυνθεί όλα τα στρατεύματα που υπήρχαν στη δυτική Γερμανία» επισήμανε ο Δ. Βίτσας.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο υπουργός είπε πως διάβασε όλη τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για να σχολιάσει ότι ενώ διεξάγεται μια συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν.

Ο Δ. Βίτσας σημείωσε ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, η Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο έχει κάνει όλα όσα έχει συμφωνήσει και απομένει και από την άλλη πλευρά να πράξει. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι το Βερολίνο δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να μην ενταχθεί η Ελλάδα σε αυτό το πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL