Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Κυπριακό / Κυπριακό: Εδαφικό, ασφάλεια και εγγυήσεις στη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυπριακό / Κυπριακό: Εδαφικό, ασφάλεια και εγγυήσεις στη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

«Ήταν μια δημιουργική συνάντηση με υπαρκτές τις διαφορές» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν για πρώτη φορά το εδαφικό και την ασφάλεια.

Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές, ο Ν. Αναστασιάδης είπε πως "υπάρχει δρόμος να διανύσουμε αλλά και η βούληση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν ανησυχίες στη μία ή στην άλλη πλευρά, όπως και δίκαιες αξιώσεις της μιας ή της άλλης πλευράς».

Μιλώντας για το εδαφικό επεσήμανε πως «μιλάμε για ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα και για τις δύο πλευρές και επειδή έχουμε πει ότι θα τηρηθεί μια ιδιαίτερη, αν θέλετε, προσοχή στο τι λέει ο καθένας. Υπήρξε ένας δημιουργικός διάλογος με υπαρκτές τις διαφορές, έχουμε απόσταση να διανύσουμε».

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος και ερωτηθείς αν μπορούν να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές απάντησε: «Πιστεύω πως εάν συνεχίσουμε τον διάλογο -και θα συνεχίσει θα πρέπει να πω, διότι έχουν συμφωνηθεί οκτώ συναντήσεις αμέσως μετά τις διακοπές, κάποιες των οποίων θα επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα- μπορεί να σμικρυνθούν οι αποστάσεις και να υπάρχει μια περαιτέρω δημιουργική προσπάθεια για να ξεπεραστούν προβλήματα, ανησυχίες, ενδεχόμενες απειλές».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι εμφανίζεται αισιόδοξος απάντησε πως μίλησε για "μία δημιουργική συνάντηση με υπαρκτές τις διαφορές, θα εξαρτηθεί από το πόσο θα κατανοήσουν όλοι τα προβλήματα που πραγματικά υπάρχουν από ενδεχόμενη υιοθέτηση θέσεων του παρελθόντος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL