Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Χωρίς ουσιαστική απάντηση για τα χημικά, ο Βενιζέλος πετάει για Ουάσιγκτον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς ουσιαστική απάντηση για τα χημικά, ο Βενιζέλος πετάει για Ουάσιγκτον

Στην Ουάσιγκτον θα βρεθεί την Πέμπτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος για να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του σειρά θεμάτων που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές και τις ευρωατλαντικές σχέσεις. Ελληνική προεδρία της Ε.Ε., Κυπριακό, ΠΓΔΜ, ενέργεια και γεωπολιτική θα βρίσκονται στην ατζέντα. Στο μεταξύ ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε μια στάση στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

Αν εξαιρεθούν οι αναφορές στη γαλλική οικονομική παρουσία στην Ελλάδα, οι κοινές δηλώσεις Βενιζέλου - Φαμπιούς ήταν "τυπικές". Ωστόσο και οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, με τον Λ. Φαμπιούς να υποστηρίζει πως αυτές "μπορούν ακόμη να βελτιωθούν, κυρίως στον οικονομικό τομέα, όπου επιθυμούμε οι γαλλικές επιχειρήσεις να είναι ιδιαίτερα παρούσες". Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία επιθυμεί να πουλήσει στη χώρα μας τέσσερις φρεγάτες FREMM, κόστους 2,5 δισ.

Ήξεις - αφήξεις για την καταστροφή των χημικών

Ενδιαφέρον είχε και η δήλωση Βενιζέλου αναφορικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας, τα οποία το BBC θέλει να καταστρέφονται στη Μεσόγειο. Ο υπουργός είπε πως είναι "αναγκαιότητα να προστατέψουμε το μεσογειακό περιβάλλον κατά την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας", αποδεχόμενος ίσως το ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο, την ώρα που πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν πως γίνονται προσπάθειες αυτό να αποφευχθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL