Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

«Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Τούρκο Πρόεδρο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων. Επιπροσθέτως, ο κ. Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επισήμανε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι «τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νετανιάχου προς Δένδια: Κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο

Ως μία έκφραση της μεγάλης φιλίας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, χαρακτήρισε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Ισραήλ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Χαίρομαι που σε βλέπω. Παρακαλώ μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε ο κ. Νετανιάχου υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Νίκο Δένδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο κ. Νετανιάχου είπε πως σήμερα επεκτείνονται προς κάθε κατέθευνση, εστιάζοντας στα κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως το Ισραήλ παρακολουθεί σοβαρά κάθε επιθετικότητα από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε στον κ. Δένδια τη βούληση της χώρας του να διευρύνει περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα, κάνοντας ειδική μνεία στον επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του που «βλέπω ότι η Ελλάδα τα πάει καλά»

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου και της ισότητας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στις 14.00 ώρα Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL