Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ο Αγ. Συρίγος του 2015 “καρφώνει” την κυβέρνηση για την τμηματική ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αγ. Συρίγος του 2015 “καρφώνει” την κυβέρνηση για την τμηματική ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου

Με πανηγυρικό τρόπο παρουσιάζει από χθες η κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτήν ΜΜΕ την τμηματική ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου. Ωστόσο πρόκειται για μία συμφωνία με θολά σημεία καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές όλες οι πτυχές της και τα ποσοστά επήρειας των ελληνικών νησιών που καταγράφονται στους χάρτες.

Τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ο… Άγγελος Συρίγος, βουλευτής και εκ των συμβούλων του Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική. Συγκεκριμένα, έγραψε το 2015 ένα άρθρο στην «Καθημερινή» για την πιθανότητα να οριοθετηθεί ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Εκεί έλεγε μεταξύ άλλων: «Εκτιμάται ότι η Αίγυπτος θα προτιμούσε να υπογράψει με την Ελλάδα μερική οριοθέτηση μέχρι και την Κρήτη και να άφηνε εκτός την υπόλοιπη περιοχή έως το τριεθνές. Η αποδοχή μιας τέτοιας προτάσεως θα ήταν λανθασμένη. Θα δημιουργούσε την εύλογη εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην υπόλοιπη περιοχή».

Ο Άγγελος Συρίγος λοιπόν του 2015 λέει ότι η σημερινή συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου είναι «λανθασμένη» και δημιουργεί την εντύπωση πως «η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην υπόλοιπη περιοχή».

Έλεγε δηλαδή κι αυτός όσα επικριτικά λέει η αντιπολίτευση σήμερα στην κυβέρνηση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL