Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Υπ. Άμυνας της Γερμανίας: Η Α. Μέρκελ παρενέβη για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Άμυνας της Γερμανίας: Η Α. Μέρκελ παρενέβη για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας έκανε λόγο για «μεγάλη εμπιστοσύνη» που απολαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις δύο πλευρές.

«Το ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εντάσεις μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, είναι εμφανές. Το ότι πριν από λίγο καιρό είχαμε μια ειδική περίπτωση μεταξύ δύο άλλων εταίρων στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Γαλλίας, είναι επίσης γνωστό.

Το βασικό πλεονέκτημα της Γερμανίας και αυτής της κυβέρνησης, και της Καγκελαρίου στην κορυφή της, είναι ότι και προς τις δύο πλευρές -τόσο προς την κατεύθυνση της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας- απολαμβάνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη», δήλωσε η υπουργός Άμυνας τονίζοντας ότι ακριβώς για αυτό «δεν είναι τυχαίο ότι ιδιαίτερα η Καγκελάριος παρενέβη ή εκλήθη να παρέμβει».

 Διαβεβαίωσε δε ότι το ίδιο ισχύει και για όλη τη γερμανική κυβέρνηση -και για το υπουργείο Εξωτερικών και για το υπουργείο Άμυνας: «Αξιοποιούμε και αξιοποιήσαμε και κατά το παρελθόν τις επαφές μας, ώστε να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση», κατέληξε η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL