Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αλ.Τριανταφυλλίδης: Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τριανταφυλλίδης: Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών (Video)

«Όταν η πατρίδα κινδυνεύει γινόμαστε ένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, για αυτή την άρρηκτη σχέση λαού και στρατού. Αυτά που μας ενώνουν είναι η ανάγκη αποτύπωσης της εθνικής αυτοπεποίθησης, η βαθιά αίσθηση πατριωτικής ευθύνης, η παλλαϊκή ενότητα και η αποφασιστικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο Kontra Channel για τα ελληνοτουρκικά.https://www.youtube.com/embed/MDPo_VlrsM0

Αναφερόμενος στον προβληματισμό της αντιπολίτευσης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις υπογράμμισε ότι «σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για να καθοριστούν οι κόκκινες γραμμές και να αποτυπωθεί το εθνικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε. Η Τουρκία πάντα θερμομετρά τις αντιδράσεις της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης και ανάλογα απλώνει την επεκτατική της διάθεση ή μαζεύεται. Ο κατευνασμός και η υποχωρητικότητα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να καταγραφεί στο να αποτρέψεις την εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου.

» Απτά δείγματα υποχωρητικότητας: 1) οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, 2) οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, 3) το κατάπτυστο και απαράδεκτο τουρκολιβυκό σύμφωνο, 4) οι συνεχείς προκλήσεις στον Έβρο καθώς και 5) η απειλή για γεωτρήσεις στα νότια της Κρήτης, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

«Η αναφορά μας σε κατευνασμό και υποχωρητικότητα πιστοποιείται από το γεγονός ότι ενώ αποτελεί ευρωπαϊκή απόφαση η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα και επιθετικότητά της απέναντι στη Ελλάδα και στην Κύπρο, η κυβέρνηση δεν ζητά την επιβολή τους, ούτε ακόμη και όταν η ΕΕ αποστέλλει 500 εκατ. ευρώ οικονομική ενίσχυση στην Τουρκία», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Αλ.Τριανταφυλλίδης  επεσήμανε ότι «ενδεικτικές άλλωστε και οι δηλώσεις του κ. Δένδια που είπε «για μερικές δεκάδες μέτρα δεν θα χαλάσουμε τις σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία» και η σύγκριση αυτών των δηλώσεων με τις δηλώσεις του Ναυάρχου, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ Αποστολάκη, που όρισε την "κόκκινη γραμμή" στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας "αν Τούρκοι κομάντος επιχειρήσουν να ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε", αναδεικνύει τις προφανείς διαφορές στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL