Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Γ.Κατρούγκαλος: Η Τουρκία χρησιμοποιεί ως εργαλείο αθώους ανθρώπους (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Κατρούγκαλος: Η Τουρκία χρησιμοποιεί ως εργαλείο αθώους ανθρώπους (Ηχητικό)

Ως «ένα από τα ζητήματα που η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί πάλι να χειριστεί με όρους επικοινωνίας και όχι με όρους ουσίας» χαρακτήρισε το προσφυγικό ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/770088139&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο ίδιος μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 εξήγησε ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης των προσφύγων από πλευράς Ερντογάν «την έχουμε ξαναδεί, κάθε φορά που ανέβαιναν οι τόνοι μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας ή Τουρκίας - ΕΕ καθώς αυξάνονταν οι προσφυγικές ροές. Ωστόσο, τώρα είναι κάτι καινούργιο, το προσφυγικό γίνεται πλήρες όργανο, τελείως ξεκάθαρο μέσο εκβιασμού για να προωθηθεί η τουρκική πολιτική στη Συρία που φαίνεται να αποτυγχάνει καθώς φαίνεται ότι βρίσκεται σε ρήξη με τη Μόσχα».

O τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «η Τουρκία κάνει εργαλείο αθώους ανθρώπους, αυτούς που εξωθεί στα σύνορα η «μαύρη» προπαγάνδα της Άγκυρας. Πρέπει να είμαστε σαφείς και να μην ταυτίζουμε τα θύματα με τον θύτη και να διατηρούμε τη δυνατότητα μας να έχουμε νηφάλια στάση. Άλλο είναι να θέλεις να υπερασπιστείς τα συμφέροντα της πατρίδας σου και άλλο να μη βλέπεις την πραγματικότητα και την αλήθεια».

Καταλήγοντας,ο Γ.Κατρούγκαλος εξήγησε ότι «οφείλουμε ως χώρα να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος ως ευρωτουρκικού και όχι ως ελληνοτουρκικού. Η άμεση σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την οποία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλώς για να πάρουμε δηλώσεις συμπαράστασης απλώς σε ηθικό επίπεδο αλλά να έχουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για την μετεγκατάσταση τους, να υπάρχει νέος κανονισμός που θα αντικαταστήσει το "Δουβλίνο" για την μεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική που δεν θα ρίχνει το βάρος μόνο στις χώρες εισόδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL