Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σ.Αναγνωστοπούλου: Χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ.Αναγνωστοπούλου: Χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική

«Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, όμως αυτό δε συνεπάγεται εθνική συναίνεση, γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί εθνική στρατηγική και εκεί έχουμε πραγματικά πολύ δρόμο να διανύσουμε», υπογράμμισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. 

Όπως επεσήμανε η ίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς ψήφισε και τον σχετικό προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Έχουμε όμως ακόμα διαφωνία ως προς το τι εννοούμε ενεργητική πολιτική. Για εμάς ενεργητική πολιτική σημαίνει διεκδικητική πολιτική. Το γεγονός για παράδειγμα ότι δε συμμετέχουμε στη διάσκεψη του Βερολίνου είναι μια αποτυχία της ενεργητικής διεκδικητικής πολιτικής», επεσήμανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «θεωρούμε ότι η πολυδιάστατη πολιτική δεν έχει λάβει το εύρος που θα έπρεπε. Δε μπορεί να παίζεται η ιστορία της περιοχής μας, της Ανατολικής Μεσογείου και όλης της Μεσογείου εν γένει και η Ελλάδα να είναι απούσα. Πρέπει να είναι παρούσα γιατί την αφορά άμεσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL