Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ν.Δένδιας: Ο Χ.Χάφταρ συμφώνησε με όλες τις παρατηρήσεις της Ελλάδος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δένδιας: Ο Χ.Χάφταρ συμφώνησε με όλες τις παρατηρήσεις της Ελλάδος

Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε με όλες τις παρατηρήσεις τής Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης αναγνώρισης της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Σάρατζ, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Εμείς από την πλευρά μας ενθαρρύναμε τον στρατάρχη να μετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα στη διαδικασία του Βερολίνου και να επιχειρήσει, μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών, να πετύχει και την κατάπαυση του πυρός και την αποκατάσταση της ασφάλειας στη Λιβύη, την απομάκρυνση των μισθοφόρων, την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων ανάμεσα στην Τουρκία και στην κυβέρνηση Σάρατζ», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι  «ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε σε όλες τις παραπάνω παρατηρήσεις μας».

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναμένει από τη Γερμανία να εκφράσει την κοινή ευρωπαϊκή θέση και να αναγνωρίσει την ακυρότητα και την ανυπαρξία των μνημονίων Τουρκίας- Λιβύης.

«Η ίδια η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση, προβλέπει την ακυρότητα και την ανυπαρξία των δύο μνημονίων. Άρα, κάθε χώρα της ΕΕ, όχι μόνο η Ελλάδα, έχει την αυτονόητη υποχρέωση να υποστηρίξει την κοινή θέση, τη θέση που όλοι μαζί πήραμε ομοφώνως στο Συμβούλιο. Άρα δε θέλω να δω τα πράγματα υπό μορφή αρνησικυρίας, τα βλέπω ως προσπάθεια της κοινής ευρωπαϊκής μας θέσης» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτοτνας ότι ωστόσο «αν αυτή δεν γίνει σεβαστή, τότε κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει υποχρέωση να υπερασπίσει αυτή τη θέση. Και η Ελλάδα, τοποθετήθηκε επ' αυτού ξεκάθαρα χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υπερασπίσει την κοινή ευρωπαϊκή μας θέση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν.Δένδιας ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL