Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεδριάζει σήμερα στις 12:15 υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, o Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Χριστοδούλου, διατηρεί ακόμη ελπίδες παραμονής παρά τις πληροφορίες που τον θέλουν να αποστρατεύεται , με τα εξής επιχειρήματα:

-Έχει μόλις ένα χρόνο στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ

-”Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δεν επιτρέπει αλλαγή του τώρα”, λένε κάποιοι άλλοι

Αυτή τη στιγμή ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει πιθανότητες παραμονής κάτω από 50%.Το περιβάλλον του εμφανίζεται σχεδόν βέβαιο για την παραμονή του. Αν καταφέρει να παραμείνει θα μιλάμε για περίπτωση Κωσταράκου που το καλοκαίρι του 2013, αν και ο Αβραμόπουλος είχε αποφασίσει αλλαγές στην ηγεσία, τις ματαίωσε λόγω των γεγονότων στη Συρία.

Ο Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, βρίσκεται επίσης ένα χρόνο σ΄ αυτή τη θέση. Επιχειρησιακά ουδείς έχει να του προσάψει οτιδήποτε. Όσοι δεν θέλουν την παραμονή του , τον παρουσιάζουν ως “κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί από πουθενά, στους 12 μήνες που είναι Α/ΓΕΣ. Από το περιβάλλον του εκφράζεται αισιοδοξία, αλλά κανένας δεν γνωρίζει που έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Α/ΓΕΝ Νίκος Τσούνης αποχωρεί, αν και έκανε προσπάθεια να προωθηθεί στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Δύσκολη αποστολή αν και είχε σχετική υποστήριξη. Η θητεία του δεν ήταν ανέφελη. Προσαράξεις φρεγατών , σύγκρουση πολεμικού με φορτηγό πλοίο ήταν μερικά ατυχή περιστατικά,

Ο μόνος που αισθάνεται σχετικά σίγουρος για την παραμονή του είναι ο Α/ΓΕΑ Γ.Μπλιούμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL