Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χ.Καφαντάρη: Απαιτείται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική - Δεν είμαστε δεδομένοι (Video)

«Ο πρωθυπουργός, έδωσε μόνο, προκαταβολικά -αγορά F35- χάνοντας διαπραγματευτικά όπλα», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Ντ.Τραμπ, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη κάνοντας λόγο για «μια μη τιμητική εικόνα για την πατρίδα μας, τόσο συναισθηματικά, όσο και πολιτικά».

Η ίδια, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι «στα εθνικά θέματα, θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Στην συνάντηση δεν καταδικάστηκε η τουρκική προκλητικότητα, ούτε στηρίχθηκε διπλωματικά η Ελλάδα. Στη διπλωματία, "δίνεις και παίρνεις". Ο πρωθυπουργός, έδωσε μόνο, σε περίοδο όξυνσης της έντασης -και έδωσε προκαταβολικά, με νομοσχέδιο Εθνικής Άμυνας, για την αγορά των F35- χάνοντας διαπραγματευτικά όπλα».

Επίσης, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στον αγωγό East Med, τόνισε ότι αποτελεί «εθνικό έργο που πρέπει να συνεχιστεί, και στη συνάντηση 3+1 Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και ΗΠΑ, που είχε αρχίσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε αντίστοιχες συναντήσεις και συνεντεύξεις Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, είχαν προβληθεί και στηριχθεί οι θέσεις της χώρας μας ενώ τώρα, δεν ακούστηκε τίποτα θετικό. Το θέμα της Ενέργειας είναι σοβαρό και ως επενδυτικός στόχος», τόνισε η Χ.Καφαντάρη σημειώνοντας ότι «ενώ σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Φινλανδία, επανακρατικοποιούνται, ή επαναδημοτικοποιούνται τα δίκτυα, η ΔΕΠΑ, προχωρά σε πλήρη ιδιωτικοποίηση».

Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ίδια επεσήμανε ότι «με τη διαρκή "προεδρολογία" φθείρεται ο θεσμός και φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την απλή αναλογική».

Τέλος, η Χαρά Καφαντάρη αναφέρθηκε στην 20ήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ για τις Συλλογικές συμβάσεις, «στις πολλές, τελευταία, απολύσεις σε επιχειρήσεις, στις συλλήψεις απεργών στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά αποτελούν δείγματα του αντεργατικού προσώπου της κυβέρνησης».

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις