Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν - Αποχώρησε η ελληνική αποστολή από τα εγκαίνια του ΤΑΝΑΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν - Αποχώρησε η ελληνική αποστολή από τα εγκαίνια του ΤΑΝΑΡ

Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τα λεγόμενα του προέδρου Ερντογάν και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την εκδήλωση.

«Προτίμησα να αποχωρήσω εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς. Ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε κατά των εταιρειών που κάνουν γεωτρήσεις για την Ελλάδα. Τούρκοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να με σταματήσουν αλλά είπα ότι δεν μπορώ να παραμείνω. Σε υπηρεσιακό επίπεδο, δηλώσαμε στον σύνδεσμο ότι αποχωρούμε λόγω αυτών των δηλώσεων» δήλωσε στο enikos.gr υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου.

Νωρίτερα ο κ. Ερντογάν είχε πει: «Κάναμε τη συμφωνία με την Λιβύη και αυτή θα έρθει στην εθνοσυνέλευση και αφού περάσει θα την πάμε σε άλλο επίπεδο. Τι κάνουν τώρα; Απειλούν τη Λιβύη. Αυτή η συμφωνία έχει γίνει και θα εφαρμοστούν και τα άλλα σκέλη της. Κι από τις δικές μας γεωτρήσεις δεν θα ξεπηδάει σύγκρουση και αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».

Είπε ακόμα ότι «ενώ υπάρχει η δυνατότητα του δίκαιου διαμοιρασμού, χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα και πολιτικούς εκβιασμούς. Όμως κανένας και καμιά χώρα δεν είναι υπεράνω νόμου. Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό ότι με τετελεσμένα δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL