Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοικτή επιστολή της γενικής γραμματέα Ισότητας: Να πάψουν οι ζωές των κοριτσιών και των γυναικών να είναι επικηρυγμένες

Με αφορμή τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο η γ.γ. Ισότητας των Φύλων Φ. Κούβελα απευθύνει ανοιχτή επιστολή σε όλους τους πολιτειακούς και θεσμικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίησή τους στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας ώστε “να πάψουν οι ζωές των κοριτσιών και των γυναικών να είναι 'επικηρυγμένες'”.

Επισημαίνοντας ότι “η γυναικοκτονία αποτελεί την πιο ακραία μορφή βίας και διακρίσεων κατά των γυναικών και των κοριτσιών”, η Φ. Κούβελα τόνισε ότι “η δολοφονία της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένης Τοπαλούδη έρχεται να προστεθεί στη μακριά 'αλυσίδα' των δολοφονημένων γυναικών και στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έξαρση ιδιαίτερα ανησυχητική και αναπαράγει με τον πιο δραματικό τρόπο το διαχρονικό στερεότυπο του κυρίαρχου αρσενικού (σ.σ.: 'αρσενικά' στη συγκεκριμένη περίπτωση) και του 'υποταγμένου θηλυκού'”.

“Μαζί με την οδύνη και την οργή που προκαλεί το γεγονός, θέτει ταυτόχρονα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και των φορέων της ενώπιον των ευθυνών τους” υπογραμμίζει η Φ. Κούβελα, σημειώνοντας ότι: “Το πρόβλημα της έμφυλης βίας μοιάζει να μην την έχει αγγίξει, όχι στον βαθμό που απαιτείται τουλάχιστον, και είναι χαρακτηριστική η κοινωνική αδράνεια απέναντι στα διάφορα είδη της, σε συνδυασμό πάντοτε με την τόσο διαδεδομένη συλλογική αντίληψη πως κάποιες μορφές βίας απαιτούνται για τον 'σωφρονισμό' των γυναικών!”.

“Αναπαράγονται, δυστυχώς, παρά τα γενναία θεσμικά βήματα που έχουν γίνει και από τα ΜΜΕ, τόσο τα παραδοσιακά όσο και τα σύγχρονα, τα εμετικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα για το ‘ποιόν’ της δολοφονημένης κοπέλας” σημειώνει η Φ. Κούβελα, επισημαίνοντας ότι “είναι ενδεικτικά ενός έντονου σεξισμού, εντυπωμένου στο συλλογικό υποσυνείδητο περί ‘ηθικής ευθύνης’ της ‘παθούσας, η οποία ‘πήγαινε γυρεύοντας’”.

Η.Β.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις