Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
2ο Σπούτνικ Festival στο πάρκο Ξαρχάκος / Το "Σπούτνικ" προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

2ο Σπούτνικ Festival στο πάρκο Ξαρχάκος / Το "Σπούτνικ" προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Καιρού επιτρέποντος αύριο θα ολοκληρωθεί το 2ο Σπούτνικ Festival, που άνοιξε επιτυχώς χθες τις πύλες του στο πάρκο Ξαρχάκος, με μια ιδιαίτερα επίκαιρη συζήτηση για την ανάγκη να υπάρξει ένα αντιφασιστικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιθέσεις φασιστοειδών στον δήμαρχο, σε αριστερούς βουλευτές, ομοφυλόφιλους, μετανάστες και γενικότερα σε όποιον τολμάει να τους αντισταθεί.

Αν και ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός την πρώτη ημέρα, άνθρωποι κάθε ηλικίας γέμισαν τους χώρους του φεστιβάλ, περιηγήθηκαν στους χώρους του, πήραν μέρος στις εκδηλώσεις και διασκέδασαν στις δύο μουσικές σκηνές του. «Θεσσαλονίκη, πόλη πολυπολιτισμική - Θεσσαλονίκη πόλη δημοκρατίας» ήταν το θέμα της χθεσινής πρώτης πολιτικής εκδήλωσης- συζήτησης, για το οποίο μίλησαν ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλατζάς Μιχάλης Μπαρτσίδης και ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγου.

Για την ειρήνη των λαών

Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η συζήτηση για «Τα ανοιχτά μέτωπα του πολέμου στη Μέση Ανατολή και το διαρκές αίτημα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών», που αντικατοπτρίζει και το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ, που είναι «Stand for Peace. Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε». Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Στρατής Αγγελής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος. Αύριο η συζήτηση θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, υπό τον τίτλο «Δεν είμαι μαρξιστής» και με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή του ΕΜΠ Αριστείδη Μπαλτά.

Κλείσιμο με Λιζέτα Καλημέρη

Επειδή όμως φεστιβάλ χωρίς χορό και τραγούδι δεν γίνεται, στο Σπούτνικ Festival σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν οι μουσικές για όλα τα γούστα, από παραδοσιακούς ήχους μέχρι swing, ροκ, ροκ εν ρολ, afro-blues, reggae και ska, καθώς και οι παραστάσεις χορού οι stand up comedies. Σήμερα το βράδυ στη λαϊκή σκηνή θα έχει γλέντι με τη Βάσω Βασιλειάσου και το σχήμα Λαϊκότροπον, ενώ η σκηνή Sputnik θα ανοίξει με την αντιπολεμική παράσταση χορού "Turbulences".

Θα ακολουθήσουν οι Paranaue & Dançauê, Dynamind big band BAiLdSA και οι Koza Mostra. Αύριο τη σκυτάλη στη λαϊκή σκηνή θα πάρει η Λιζέτα Καλημέρη και θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τις Χριστίνα και Αθηνά Κυριακίδου, ενώ το πρόγραμμα στη σκηνή Spoutnik θα ξεκινήσει με stand up comedy και θα ακολουθήσουν οι Ήρα Κατσούδα και Ανδρέας Πασπάτης, Perle Music, Γιώργος Φωκάς and the Folks, Τhe Speakeasies Swing Band και η ομάδα Swing Academy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL