Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη στο Μοναστηράκι για την 16χρονη Ahed Tamimi
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη στο Μοναστηράκι για την 16χρονη Ahed Tamimi

Κινδυνεύει με φυλάκιση 10 ετών επειδή χαστούκισε.. ισραηλινούς πάνοπλους στρατιώτες. Συνολικά 350 παιδιά από την Παλαιστίνη κρατούνται σε φυλακές και κέντρα κράτησης

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί αύριο Τρίτη στις 18.30 στο Μοναστηράκι η Διεθνής Αμνηστία, εν όψει της αυριανής δίκης της 16χρονης Παλαιστίνιας Ahed Tamimi, η οποία έχει γίνει σύμβολο του αγώνα που δίνει ο λαός της για το θάρρος που τη διακρίνει από πολύ μικρή ηλικία. Η Ahed όπως πολλά ακόμη παιδιά στην Παλαιστίνη συλλαμβάνονται για ασήμαντες αφορμές, υφίστανται πολυήμερες κρατήσεις, επιθετικές ανακρίσεις και λεκτικές απειλές για τους δικούς τους και κινδυνεύουν με φυλάκιση πολλών χρόνων.

Η Ahed συνελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου λίγο μετά την απόφαση του προέδρου των Η.Π.Α Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, που είχε προκαλέσει την μαζική αντίδραση των Παλαιστινίων. Πρώτα οι στρατιώτες πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι και από κοντινή απόσταση τον 14χρονο ξάδερφό της, για το τραύμα του οποίου χρειάστηκε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Το αποτέλεσμα ήταν να αφαιρεθεί ένα τμήμα του κρανίου του. Αργότερα την ίδια μέρα, δύο πάνοπλοι ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της Ahed, με το άοπλο κορίτσι να αντιδρά χαστουκίζοντας τους. Γι' αυτή της την πράξη, μετά από νέα έφοδο στρατιωτικών και σύλληψη της στο σπίτι της στις 19 Δεκεμβρίου, κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση. Μια ποινή που όπως υπογραμμίζει και η Διεθνής αμνηστία είναι εντελώς δυσανάλογη της πράξης της, καθώς είναι ξεκάθαρο πως δεν αποτελούσε πραγματική απειλή γι' αυτούς.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή συνολικά 350 παιδιά από την Παλαιστίνη, κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές και σε κέντρα κράτησης. Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από το Ισραήλ "να απελευθερωθεί άμεσα η 16χρονη ακτιβίστρια Ahed Tamimi, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκισης" και "να διασφαλιστεί πως τα παιδιά από την Παλαιστίνη δεν θα υπόκεινται σε κράτηση ή φυλάκιση, εκτός κι αν πρόκειται για περιπτώσεις όπου είναι εμφανώς απαραίτητο και ως έσχατη λύση ανάγκης για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα". Η κινητοποίηση συμπίπτει με την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν στη χώρα μας.


Το event στο Facebook: Free Ahed - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοναστηράκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL