Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Μ. Γαλανού: Το φύλλο συκής του φιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατιας έπεσε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Γαλανού: Το φύλλο συκής του φιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατιας έπεσε

«Δεν κατάλαβα γιατι μας κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης και δεν έκανε συνάντηση με την Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο ... Οι μάσκες έπεσαν, το φύλλο συκής του φιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατιας έπεσε», είπε αναφορικά με τις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρινα Γαλανού, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.

Η ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλλου «δεν είναι μόνο δική μας νίκη, αλλά όλων των δημοκρατικών ανθρώπων που επιθυμούν μία ανοικτή κοινωνία», είπε η Μ. Γαλανού, σημειώνοντας ότι οι νόμοι του κράτους έχουν και παιδευτικό χαρακτήρα, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τόνισε ότι «το θέμα είναι τι γίνεται και στα σχολεία. Η κυβέρνηση έκανε μία προσπάθεια, ευχόμαστε να τη συνεχίσει, όπως με αυτό για τις έμφυλες ταυτότητες, για την γενικότερη εκπαίδευση των μαθητών ... το υπουργείο Παιδείας είναι σε μία κατεύθυνση να ανοίξει τα μυαλά, να βγάζει στην κοινωνία ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες».

Σχολιάζοντας όσα τερατώδη ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η Μ. Γαλανού είπε ότι «ήταν σε ευθεία γραμμή με την Εκκλησία ... αν είδατε και το Λεβέντη ... εγώ νόμιζα ότι άκουγα τη Χρυσή Αυγή ... η όλη του ρητορική ήταν ευθυγραμμισμένη πίσω από την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής».

Όμως, «τον κόσμο δεν μπορούν να τον κοροϊδέψουν ... δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβουν όλοι την κοροϊδία, τον εμπαιγμό», συνέχισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χτες διατύπωσε εξαιρετικά αρνητικές θέσεις. «Δεν κατάλαβα γιατι μας κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης και δεν έκανε συνάντηση με την Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο ... είναι ένα ερώτημα».

«Οι μάσκες έπεσαν, το φύλλο συκής του φιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατιας έπεσε», κατέληξε η Μ. Γαλανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL