Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Στήριξη στην Ηριάννα από τα Υπόγεια Ρεύματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στήριξη στην Ηριάννα από τα Υπόγεια Ρεύματα

"Ας κάνει ο καθένας έμπρακτα ότι μπορεί ώστε να μην συντελεστεί αυτή η αδικία", είναι το μήνυμα που στέλνουν για την Ηριάννα τα Υπόγεια Ρεύματα. Το πάντοτε ευαίσθητο για κοινωνικά ζητήματα ροκ συγκρότημα, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο καλλιτεχνών που δηλώνουν τη στήριξή τους στην Ηριάννα, αλλά και καυτηριάζουν τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη.

"Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά ταξική", επισημαίνει το σχήμα που συνοδεύει την ανάρτησή του με το τραγούδι Μικρόκοσμος, του δίσκου "Τους έχω βαρεθεί” που έγινε σε συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο. Στο τραγούδι μελοποιούνται στίχοι του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, ο οποίος γράφει εδώ για τον άνθρωπο που τον εμποδίζουνε να βαδίσει, τον άνθρωπο που αλυσοδένουνε..

Η ανάρτηση από τα Υπόγεια Ρεύματα:

Δυστυχώς στην παράλογη κοινωνία μας το τεκμήριο της αθωότητας έχει πάει περίπατο. Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Είναι ταξική και διαλέγει αθώους και ένοχους. Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των αδικημένων. Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. και στο συγκατηγορούμενο της, που έχουν καταδικαστεί με αστήρικτα και αντιεπιστημονικά στοιχεία σε πολυετείς φυλακίσεις και στις 17 Ιουλίου εξετάζεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους. Ας κάνει ο καθένας μας έμπρακτα ότι μπορεί ώστε να μην συντελεστεί αυτή η αδικία, ειδικά οι έχοντες θεσμικό ρόλο δεν αρκεί να κάνουν δηλώσεις. Ντροπή για όλους μας αυτά τα γεγονότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL