Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.7°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.2°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
12.0°C17.7°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C17.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C17.9°C
0 BF 87%
20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: / Πατρίδα μας όλη η γη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: / Πατρίδα μας όλη η γη

"Είκοσι φορές Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Είκοσι φορές μια γιορτή για την ελπίδα που δεν το βάζει κάτω". Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ μεγάλωσε, πάτησε τα 20 και, όπως όταν ξεκίνησε, συνεχίζει να δίνει τη μάχη του για μια κοινωνία με ισότητα και χωρίς διακρίσεις. Ένα τριήμερο γεμάτο συναυλίες, συζητήσεις και γεύσεις απ’ όλο τον πλανήτη ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουλίου στο πάρκο Γουδή.

Η διοργάνωσή του φεστιβάλ γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για ολόκληρη την υφήλιο, καθώς σε διάφορα σημεία της μαίνονται πόλεμοι και εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, έως τα τέλη του 2016, είχαν καταγραφεί 65,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Άρα, κάθε λεπτό του 2016, 20 άνθρωποι αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το 20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θέλει να αναδείξει, όπως μας υπογράμμισαν από την οργανωτική επιτροπή, αυτή την κρίσιμη περίοδο και ταυτόχρονα θέλει να αναδείξει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Μέσα από τις μουσικές, τις συζητήσεις, τις κουζίνες του θέλει να προτάξει την πολυεθνική συμβίωση, αλλά και τον κοινό αγώνα.

“Κεντρικό ρόλο στο φεστιβάλ θα έχει ο χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza, ως ένα παράδειγμα αξιοπρεπούς στέγασης για τους πρόσφυγες, αλλά και ως ένα παράδειγμα αυτοοργάνωσης του κοινού αγώνα” μας είπε ο Νίκος Γιαννόπουλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Η προσπάθεια του City Plaza και η ανάδειξη της στο φεστιβάλ έχεις ως σκοπό να δείξει ότι "δεν διεκδικείται απλώς η επίλυση των προβλημάτων από το κράτος, αλλά γίνεται και μια προσπάθεια να πάρει τη ζωή στα χέρια του ο κόσμος".

Όλα τα δρώμενα παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο θα προτείναμε να σταθείτε λιγάκι παραπάνω στις συζητήσεις για τα “Κοινά αγαθά και δημιουργικές αντιστάσεις στην εποχή των Μνημονίων” και “τους φεμινιστικούς αγώνες με εμπειρίες από την Ιταλία έως τις ΗΠΑ και την Ελλάδα”. Μην χάσετε ακόμη τη ροκ μέρα του Σαββάτου με Last Drive, The Big Nose Attack, Mr. Highway Band και Puta Volcano. Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο antiracistfestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL