Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Στόχος της γγ Ισότητας Φύλων η άμεση επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στόχος της γγ Ισότητας Φύλων η άμεση επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Η άμεση επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης αποτελεί κατευθυντήριο στόχο για την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, «από τον οποίο δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε και θα παλέψουμε μέχρι την επίτευξη του», δήλωσε η γενική γραμματέας, Φωτεινή Κούβελα.

Η δήλωση έγινε με αφορμή τη σύσταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα επεξεργαστεί και θα προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο- βάση για την επικύρωση της γνωστής ως «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».

Πρόκειται για την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία προβλέπει μέτρα και πρακτικές που πρέπει να υιοθετήσουν τα κράτη μέλη για την «πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας».

Το νομοσχέδιο θα καταρτιστεί βάση του πορίσματος που επέδωσε ήδη η γγ Ισότητας των Φύλων στην γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη και περιλαμβάνει τα σημεία διάστασης μεταξύ εσωτερικού δικαίου και Σύμβασης που εντόπισε η διεπιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL