Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Ερωτήματα προκαλεί η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, εναντίον εργαζομένων του εργοστασίου της «ΒΙΟΜΕ» καθώς και εργαζομένων του εργοστάσιου «Ρομπέν του Ξύλου», λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου με εκπροσώπους τους.

Οι εργαζόμενοι καθώς και οι αλληλέγγυοι βρισκόντουσαν από το πρωί, έξω από τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, επί της οδού Σταδίου, ενώ για το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνάντηση των εργαζομένων με την Υπουργό.

Ωστόσο, λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθώντας να αποτρέψουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές να στήσουν σκηνές και μικροφωνική, έξω από το Υπουργείο, επιτέθηκαν βίαια στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και προσαγωγές 2 διαδηλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για να ενημερωθεί τον λόγο της επίθεσης των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Ερωτήματα όμως, προκαλεί η απάντηση του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην Υπουργό, πως έδρασαν κατόπιν εντολής της αστυνομικής διεύθυνσης.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μάκης Αναγνώστου, μιλώντας στο «Κόκκινο», τόνισε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Υπουργός τους διαβεβαίωσε πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, που θα εξασφαλίζει το καθεστώς λειτουργίας του εργοστασίου. Από την πλευρά τους, της έθεσαν την νομική κατοχύρωση του εργοστασίου, την εξασφάλιση του εργοστασίου στην παροχή νερού και ρεύματος.

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά οι 2 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κινητοποίηση συμπίπτει με την πάροδο της εξάμηνης αναβολής του πλειστηριασμού του ακίνητου με το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ να βρίσκεται ξανά υπό απειλή.
Οι εργαζόμενοι, που λειτουργούν το εργοστάσιο με όρους αυτοδιαχείρισης και αμεσοδημοκρατίας για περισσότερο από 3 χρόνια ζητούν να διαχωριστεί το οικόπεδο της ΒΙΟΜΕ από τα υπόλοιπα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι της πτωχευμένης ΦΙΛΚΕΡΑΜ προς εκποίηση και να δοθεί μια οριστική λύση με την παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL