Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Εξαπλώνονται οι ιαχές αλληλεγγύης στο Ρωμανό, σε ολόκληρη τη χώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαπλώνονται οι ιαχές αλληλεγγύης στο Ρωμανό, σε ολόκληρη τη χώρα

Πανελλαδικό χαρακτήρα αποκτούν οι δυναμικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον επί 25 ημέρες απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Πλήθος κινητοποιήσεων έχει προγραμματισθεί για σήμερα, ενώ νέα συγκένρωση θα γίνει αύριο έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, ο απεργός πείνας.

Δυναμικό αλληλέγγυο "παρών" στο Αιγάλεω

Σε πορεία αλληλεγγύης "στον αναρχικό απεργό πείνας από 10 Νοέμβρη Ν. Ρωμανό" καλούν σήμερα η κατάληψη "Σινιάλο", η κατάληψη ΤΕΙ ΠΥΡ και οι αλληλέγγυοι/ες από ΤΕΙ Αθήνας και Γεωπονικό.

"Όντα φυλακισμένος διεκδίκησε ανάσες ελευθερίας με το να σπουδάσει και πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας. Το κράτος, καταστρατηγώντας δικό του νομοθέτημα, απαγορεύει στον Ν. Ρωμανό οτιδήποτε μπορεί να ξεφύγει από το σωφρονισμό του εξανδραποδισμού που εφαρμόζει στους αμετανόητους αυτού του κόσμου", σημειώνεται στην αφίσα/κάλεσμα στην κινητοποίηση.

Σημείο προσυγκέντρωσης έχει ορισθεί το μετρό Αιγάλεω και ώρα 18:00.

Κατάληψη στο κινηματογράφο "Ολύμπιον" για το Ν. Ρωμανό

Υπό κατάληψη βρίσκεται ο κινηματογράφος Ολύμπιον από αλληλέγγυους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τετάρτης αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν πορεία από τη πλατεία Καλλιθέας προς το κέντρο της πόλης.

Κατάληψη στο Δημαρχείο Κομοτηνής για τον Ρωμανό

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι αλληλέγγυοι και οι αλληλέγγυες στον Ν. Ρωμανό και στους υπόλοιπους απεργούς πείνας, που πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχείο της Κομοτηνής.

"Για 24η μέρα ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές του άδειες προκειμένου να σπουδάσει. Απέναντι στην κρατική αναλγησία, που απορρίπτει το δίκαιο αίτημά του, ο Νίκος δε συμβιβάζεται, δεν υποχωρει, αλλά παραμένει πιστός στις πολιτικές του πεποιθήσεις και απαντά "με αγώνα ως την τελική νίκη ή αγώνα ως το θάνατο.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης λοιπόν προβαίνουμε σήμερα 4/12/2014 σε κατάληψη του δημαρχείου Κομοτηνής απαιτώντας την ικανοποίηση του αιτήματος του Ν. Ρωμανού".

Αποχή συσσιτίου στη φυλακή της Νεάπολης Λασιθίου

Αποχή από το συσσίτιο πραγματοποιούν δύο από τρεις γυναίκες κρατούμενες στην πειθαρχική φυλακή της Νεάπολης Λασιθίου, εις ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, απαιτώντας να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας.

Ηράκλειο: Υπό κατάληψη το Δημαρχείο – Πορεία το απόγευμα

Με σύνθημα "ούτε βήμα πίσω", πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους Α. Μπουρζούκο, Δ. Πολίτη και Γ. Μιχαηλίδη διοργανώνεται σήμερα στο Ηράκλειο, με το κατειλημμένο Δημαρχείο να αποτελεί το κέντρο συντονισμού των κινητοποιήσεων.

"Μέσα από την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου αλλά και την καθημερινή μας δράση στους κοινωνικούς αγώνες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο στον Νικό Ρωμανό αλλά στο σύνολο των αγωνιζόμενων: στους φυλακισμένους αγωνιστές, στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος, στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, σε όσους αντιστέκονται στην κυριαρχία μέσα και έξω απο τα κελιά", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση/κάλεσμα.

Κέρκυρα: "Για μια ανάσα ελευθερίας"

Μικροφωνική παρέμβαση και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιείται, σήμερα και ώρα 18:00 στην Κέρκυρα, στην Πλατεία Γεωργάκη, με σύνθημα "δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό".

Βόλος: Όταν το κράτος εκδικείται, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Με σύνθημα "όταν το κράτος εκδικείται, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας", πορεία αλληλεγγύης διοργανώνουν σήμερα και οι αλληλέγγοι/ες στον Βόλο, με σημείο προσυγκέντρωσης το πανεπιστήμιο (θόλος) και ώρα 18:00.

Στο ρυθμό της αλληλεγγύης και τα Ιωάννινα

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Νομαρχίας και πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους Πολίτη, Μπουρζούκο και Μιχαηλίδη, διοργανώνεται σήμερα και στα Ιωάννινα, στις 18:00.

Πάτρα: Η Αλληλεγγύη στο Ρωμανό, ξεκινά από το Παράρτημα

Πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους τρεις συντρόφους του, επίσης απεργούς πείνας, διοργανώνεται σήμερα και στην Πάτρα, με σημείο προσυγκέντρωσης το Παράρτημα και ώρα 18:00.

Θα ακολουθήσει συνέλευση στο εργατικό κέντρο, μετά τη λήξη της πορείας.

Συγκέντρωση στο Γεννηματά, αύριο

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο "Γεννηματάς", όπου νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, απευθύνουν συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για αύριο, Παρασκευή και ώρα 17:00.

Καλέσματα για αύριο, υπάρχουν και στην Άρτα και την Κοζάνη, ενώ σε συγκέντρωση καλούν και οι αλληλέγγυοι/ες στην Καστοριά, το Σάββατο, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL