Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΑΥΡΙΟ, ΣΤΙΣ 9 μ.μ., ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ / Συναυλία αλληλεγγύης για τη Γάζα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΥΡΙΟ, ΣΤΙΣ 9 μ.μ., ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ / Συναυλία αλληλεγγύης για τη Γάζα

«Η Παλαιστίνη δεν είναι μακριά μας» θυμίζει ο Βασίλης Λέκκας, καλώντας τον κόσμο στην αυριανή συναυλία για τη Γάζα, στις 9 μ.μ., έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Παλαιό Ψυχικό.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης φαρμάκων για τη δοκιμαζόμενη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από έκκληση για παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας της Παλαιστινιακής Ιατρικής οργάνωσης UΗCC. Τη συναυλία συνδιοργανώνουν ο ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, η Fair Planet, η Αλληλεγγύη για όλους και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα.

Ο Β. Λέκκας, που θα τραγουδήσει στην εκδήλωση, μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5, τόνισε τη σημασία που έχει η παρουσία των πολιτών σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Από την πλευρά του, ο καρδιολόγος Γ. Βήχας από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ανέφερε στην "Αυγή" της Κυριακής ότι η συναυλία διοργανώνεται με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την τραγωδία της Παλαιστίνης, ενώ αποτελεί παράλληλα ευκαιρία να εκφραστεί η αντίθεση στη γενοκτονία που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός. Στη σημασία που έχει η συναυλία για την προώθηση του σκοπού της πρωτοβουλίας για συγκέντρωση φαρμάκων στάθηκε, μιλώντας στην "Αυγή", ο πρόεδρος της Fair Planet Γ. Καλλιαμπέτσος και κάλεσε τον ελληνικό λαό που «και αυτός έχει ζήσει κατοχή, να συμπαρασταθεί στους Παλαιστίνιους.» Τόσο Γ. Καλλιαμπέτσος όσο και ο Γ. Βήχας έκαναν λόγο για «συγκινητική προσφορά από κάθε γωνία της Ελλάδας», ενημερώνοντας πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί 32.000 ιατρικά σκευάσματα για τον σκοπό της πρωτοβουλίας.

Να παρευρεθούν στη συναυλία αλληλεγγύης κάλεσε μέσω της "Αυγής" τους Έλληνες πολίτες το μέλος της Αλληλεγγύης για Όλους Κ. Βενιώτης, ώστε «να απολαύσουν τη μουσική αλλά και να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, φέρνοντας ιατροφαρμακευτικά υλικά για τους Παλαιστίνιους της Γάζας». Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον χώρο της συναυλίας θα υπάρχουν τραπεζάκια των οργανώσεων που θα συγκεντρώνουν τα φάρμακα που επιθυμούν οι πολίτες να συνδράμουν, ενώ η συγκέντρωση φαρμάκων θα συνεχιστεί έως τις 15 Αυγούστου.

Με σύνθημα «Αυτή η Γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα», η πρωτοβουλία θέτει ως στόχο την πραγματοποίηση αποστολής στη Λωρίδα της Γάζας, υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Αρχής, για τη μεταφορά και διανομή του ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα συγκεντρωθεί σε νοσοκομεία που επλήγησαν από τις βόμβες των Ισραηλινών και σε αμάχους τραυματίες. Ο Κ. Βενιώτης ενημερώνει ότι η πρωτοβουλία βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με τις αιγυπτιακές αρχές, ώστε να «βρούμε με ποιον τρόπο και πότε θα μπορέσει να φτάσει η αποστολή στη Γάζα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL