Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: Λάθος Σαμαρά ο "πάγος" στο αντιρατσιτστικό

"Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κινείται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο είναι λάθος η επιλογή του πρωθυπουργού να «παγώσει» την εξέλιξή του και να το τρενάρει", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης

"Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κινείται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο είναι λάθος η επιλογή του πρωθυπουργού να «παγώσει» την εξέλιξή του και να το τρενάρει", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, στην εκπομπή του Γ. Παππαδάκη στον Αντέννα, εκτιμώντας πως "ο κ. Μπαλτάκος διορίστηκε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης με εντολή Σαμαρά και είναι το πρόσωπο που έβγαλε την ανακοίνωση που «αδειάζει» τον Ρουπακιώτη και «βάζει πάγο» στο νομοσχέδιο. Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έδωσε αρχικά την εντολή να προχωρήσει, μπορεί να το επιμελήθηκαν από κοινού Ρουπακιώτης και Καραγκούνης, ωστόσο στη συνέχεια αυτό που έγινε είναι το «άδειασμα» του υπουργού Δικαιοσύνης, το «πάγωμα» του νομοσχεδίου και η παρέμβαση Μπαλτάκου, προφανώς κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού. Εμείς προτείνουμε στην κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα του οίκου της γρήγορα, ώστε το θέμα να μην πάει στις καλένδες κι όταν έρθει στην τελική του μορφή στη Βουλή τότε να τοποθετηθούμε για το τι είναι σωστό και τι λάθος".

Έχουμε το πιο ακραίο και εγκληματικό ακροδεξιό κόμμα

"Η Χρυσή Αυγή από τη μεριά της δικαιολογημένα αντιδρά σφοδρά σε ένα νομοσχέδιο αντιρατσιστικό. Έχουμε το πιο ακραίο και εγκληματικό ακροδεξιό κόμμα, την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν πολύ αυστηρή αντιρατσιστική νομοθεσία. Όσα διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου ότι δήθεν αντιδρά ο στρατός, η Εκκλησία και το ΚΚΕ είναι ανακριβή, όταν μάλιστα πίσω από αυτά κρύβει την αντίδραση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για προσχηματικές και ψευδείς δηλώσεις. Η εκτίμηση μου είναι η εξής: ή το νομοσχέδιο, με κάποιες αλλαγές, θα κατατεθεί, μέσα στον Ιούνιο ή θα το «παγώσει» ο Σαμαράς για να πάει μετά τον ανασχηματισμό, οπότε θα είναι άλλος ο υπουργός Δικαιοσύνης και αγνώριστο το νομοσχέδιο", συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης, για να καταλήξει ότι "η ΝΔ έχει δύο δυσκολίες: η μία είναι ότι μέσα στις γραμμές της υπάρχει ένας ισχυρός ακροδεξιός θύλακας που νιώθει συγγένεια με τη Χ.Α και η άλλη ότι υπάρχει μια επιχειρηματολογία μέσα στο κόμμα που λέει ότι με το νομοσχέδιο ενισχύεται, αντί να καταπολεμάται η Χρυσή Αυγή".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις