Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
1o Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Άνω Πατησίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

1o Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Άνω Πατησίων

Το πρώτο διασχολικό ανταλλακτικό παζάρι οργανώνουν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς από πέντε σχολεία του κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και για μία εβδομάδα. Ανοίγουν τις πόρτες του 142ου δημοτικού (Κρυστάλλη και Αννίνου, κοντά στην Πλατεία Παπαδιαμάντη) και καλούν τους πολίτες να φέρουν ότι δεν χρησιμοποιούν προκειμένου να τα ανταλλάξουν με άλλα αντικείμενα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια.

Διαβάστε το κάλεσμα:

Δύο χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα στο σχολείο μας η ιδέα του ανταλλακτικού παζαριού εδραιώνεται και επεκτείνεται πλέον.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 142ου,101ου, 65ου, 113ου Δημοτικών Σχολείων και μια μεγάλη ομάδα εθελοντών γονέων οργανώνουμε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το 1ο Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Πατησίων. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για τη διοργάνωσή του προκειμένου να ενισχύσουμε τη συμμετοχή όσο περισσότερων ανθρώπων της περιοχής μας.

Γιατί ανταλλακτικό παζάρι;

Το κίνημα της ανταλλακτικής οικονομίας, τα χαριστικά παζάρια, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, οι δράσεις αλληλεγγύης, που οργανώνονται από συλλογικότητες σε όλη τη χώρα και τους χώρους, επιχειρούν αυτό τον καιρό όχι να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των κατοίκων της χώρας μας, αλλά να ανακουφίσουν από την ελλιπή κάλυψη των αναγκών και κυρίως να ενισχύσουν τους κοινωνικούς της δεσμούς. Οργανώνοντας ανταλλακτικά παζάρια στα σχολεία μας εκπαιδεύουμε εμάς και τα παιδιά μας στην αλληλεγγύη και στη συνειδητοποίηση των αναγκαίων και επαρκών για τη ζωή μας. Υπάρχουν πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, υπάρχουν πράγματα που τα έχουμε ανάγκη. Καλλιεργώντας την αχρήματη ανταλλαγή αναπτύσσουμε κοινωνικά δίκτυα, ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνία σε μια εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή.

Τι ανταλλάσσουμε;

Αποχωριζόμαστε και αναζητούμε βρεφικά και παιδικά ρούχα, σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες), παιχνίδια κάθε είδους, βιβλία, CD, επιτραπέζια παιχνίδια, αποκριάτικες στολές, παζλ, DVD για παιδιά και ενηλίκους.

Πώς γίνεται η ανταλλαγή;

- Εντοπίζουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να αποχωριστούμε οριστικά. Φροντίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και να λειτουργούν. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά από την ομάδα διοργάνωσης

- Τα δίνουμε σε κάποιο μέλος της ομάδας οργάνωσης του παζαριού

- Το μέλος της οργανωτικής ομάδας μας εφοδιάζει με τα κατάλληλα κουπόνια που θα χρησιμοποιήσουμε την ημέρα του παζαριού για την απόκτηση των αντικειμένων που μας ενδιαφέρουν

- Για κάθε αντικείμενο που δίνουμε αντιστοιχεί ένα κουπόνι.

- Δίνοντας ένα κουπόνι μπορούμε να αποκτήσουμε ένα αντικείμενο στο παζάρι

- Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε κάτι, μπορούμε να δώσουμε σε άλλον τα κουπόνια

Πού γίνεται το παζάρι;

Αποφασίσαμε να βρεθούμε σε έναν χώρο. Να μετατρέψουμε το ανταλλακτικό παζάρι σε γιορτή αλληλεγγύης. Θα βρεθούμε λοιπόν στο 142ο δημοτικό σχολείο (Κρυστάλλη και Αννίνου), κοντά στην Πλατεία Παπαδιαμάντη.

Πότε γίνεται το παζάρι;

Το ανταλλακτικό παζάρι θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Καθ' όλη την τελευταία εβδομάδα μπορείτε να φέρνετε αντικείμενα στα μέλη της Ομάδας στο σχολείο σας και να προμηθεύεστε κουπόνια. Παραλαβές θα γίνονται κάθε μέρα από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή 10-14 Φεβρουαρίου τα απογεύματα (17.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ.) και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το πρωί.

Μην ξεχάσω: Φέρνω φάρμακα τη μέρα του παζαριού για να ενισχύσω το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL