Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών / Πάνω από 1.000 ηλεκτρονικές κατασχέσεις από μία εφορία που λειτουργεί πιλοτικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών / Πάνω από 1.000 ηλεκτρονικές κατασχέσεις από μία εφορία που λειτουργεί πιλοτικά

Περισσότερες από 1.000 ηλεκτρονικές κατασχέσεις, που αφορούν οφειλές από τα 5.000 ευρώ και πάνω, έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου, όπως ανέφερε η προϊσταμένη της ΔΟΥ Α' Αθηνών στη συνάντησή της με επιτροπή πολιτών από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μέσω τραπεζών. Στην κινητοποίηση έξω από την Αναξαγόρα και τα γραφεία της ΔΟΥ Α' Αθηνών, μίας από τις τέσσερις εφορίες που έχουν ξεκινήσει πιλοτικά τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, συμμετείχαν λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς και πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Η επιτροπή υποστήριξε ότι η διαδικασία μέσω Ίντερνετ δεν είναι ασφαλής, καθώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είναι εξοικειωμένοι, ενώ η εφορία δεν προειδοποιεί πριν προχωρήσει σε κατάσχεση "από τη στιγμή που η οφειλή είναι ήδη γνωστή". Στο αίτημα των πολιτών να υπάρχει διαπροσωπική επικοινωνία, η εφορία απαντά πως τώρα προλειαίνεται το έδαφος για να γίνονται τα πάντα ηλεκτρονικά, κάτι που ωστόσο, αν συμβεί, θα στρέψει αναγκαστικά πολύ κόσμο στη βοήθεια λογιστών, αρά θα έχουν κι ένα επιπρόσθετο έξοδο, που πιθανόν να μην μπορούν να καλύψουν. Ειδική μεταχείριση δεν έχουν ούτε οι άνεργοι και άποροι, εξαρτώμενοι από τις προσωπικές διαθέσεις των εφοριακών, που μπροστά στον κίνδυνο να κατηγορηθούν για παραγραφή της οφειλής τη χαρακτηρίζουν για κατάσχεση.

Σε όσα συνέβησαν έξω από το κτήριο, ο κόσμος μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια, ζητώντας να "χαλαρώσει" ο φορολογικός κλοιός και βέβαια να μην προχωρούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί "μέχρι την ολοκλήρωση ενός σχεδίου κοινωνικής αντιμετώπισης". Παράλληλα φώναζαν συνθήματα, με κυρίαρχο το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", με το οποίο έκλεισαν και την κινητοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL