Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στα διόδια Μαλγάρων οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα διόδια Μαλγάρων οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Φωτογραφία αρχείου

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση να μην δεχτούν τον ειδικό εκκαθαριστή και να μην κλείσει το εργοστάσιο, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των αποφάσεων που έλαβαν είναι να συγκεντρωθούν σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το πρωί στα διόδια των Μαλγάρων προκειμένου να διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, σχετικά με την απόφαση να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα πραγματοποιηθεί διυπουργική συνάντηση (Υπουργό Οικονομικών και Άμυνας) με εκπροσώπους των εργαζομένων και τον πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδη στις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα.

Επίσης, την Τρίτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν επαφές με βουλευτές και κόμματα, ενώ θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προχωρήσουν και σε άλλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το θέμα, ενώ θα εξεταστεί και ο αποκλεισμός του εργοστασίου.

Στο μεταξύ, αναμένουν την καθαρογράφηση της δικαστικής απόφασης για να ενημερωθούν για το σκεπτικό της και για τους λόγους που έγινε δεκτό το αίτημα του δημοσίου για εκκαθάριση της ΕΛΒΟ και απορρίφθηκαν τα επιχειρήματα που προέβαλαν κατά την κύρια παρέμβασή τους στο δικαστήριο.

Αίτημα των εργαζομένων είναι να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΛΒΟ ως αμυντικής βιομηχανίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων και να σταματήσει το πάρτυ των ιδιωτών προμηθευτών. Τονίζουν ακόμη ότι η διάσπαση της ΕΛΒΟ σε αμυντικό και εμπορικό τμήμα θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του οργανισμού και απολύσεις. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν τον ειδικό εκκαθαριστή και για αυτό τον λόγο έχουν ήδη προχωρήσει σε αποκλεισμό του εργοστασίου. Ζητούν ακόμη να οριστεί διοίκηση στην ΕΛΒΟ και αυτή να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια. Απαραίτητη είναι η χρηματοδότηση της ΕΛΒΟ προκειμένου να μπει σε διαδικασία παραγωγής άμεσα. Τέλος οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε ανυπακοή ενάντια στο κλείσιμο της ΕΛΒΟ για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και την νίκη του αγώνα των εργαζομένων.

Πηγή: Alterthess

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL