Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ο Βασίλης Δημάκης πρέπει να ζήσει - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 17.30
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Βασίλης Δημάκης πρέπει να ζήσει - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 17.30

Σε τρίτη απεργία πείνας και δίψας μέσα σε τριάντα τέσσερις μέρες προχώρησε ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν πρωτοφανή εμπαιγμό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με γελοίες αιτιάσεις η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου αρνείται το δικαίωμα στην εκπαίδευση του κρατούμενου.

Υπόλογη η κυβέρνηση για τον εμπαιγμό του Βασίλη Δημάκη

Στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη βρίσκονται δεκάδες συλλογικότητες που καλούν σήμερα στις 17.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο μετρό της Κατεχάκη και πορεία στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

«Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη Δημάκη χωρίς καμία επιφύλαξη. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στην μόρφωση, την αξιοπρέπεια και κυρίως την ίδια τη ζωή. Υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο και ας το αρνούνται πεισματικά κάποιοι: ανάλγητα, βάναυσα, απάνθρωπα» αναφέρει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στη σημερινή συγκέντρωση.

Κάλεσμα έχει απευθύνει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών.

Στην πορεία θα συμμετέχει και η κίνηση Support Art Workers η οποία θα πραγματοποιήσει δράσεις αλληλεγγύης και καλλιτεχνικά δρώμενα. «Λίγα θέματα στον δημόσιο διάλογο στερούνται τόσο κατηγορηματικά αντιλόγου, όσο τα ευεργετικά αποτελέσματα της διασύνδεσης του σωφρονιστικού συστήματος με την εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρείται αυτονόητη η συμβολή της ενεργού φοίτησης στην κοινωνική επανένταξη και εν γένει, επανεκκίνηση των κρατουμένων…» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Στο πλευρό του Β. Δημάκη βρίσκονται επίσης φοιτητές Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ. «Δε θα αφήσουμε τον Βασίλη μόνο του. Δε θα επιτρέψουμε στην απανθρωπιά να σκοτώσει έναν άνθρωπο» υπογραμμίζουν.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «απαιτεί από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να βρεθεί άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημά του Β.Δημάκη για την πρόσβασή του στην εκπαίδευση».

«Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα τoυ Ανθρώπου καλεί για πολλοστή φορά την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στην εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και υπο συνθήκες υγειονομικού περιορισμού, o κύριος Δημάκης θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματά του, τα οποία γίνονται πλέον εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως», τονίζει η ΕΕΔΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL