Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη: Να αναγνωριστεί το φαινόμενο της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη: Να αναγνωριστεί το φαινόμενο της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα

Ταυτόχρονα χαιρετίζει την καταδίκη των δολοφόνων και βιαστών της Ελένης Τοπαλούδη σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και 15 χρόνια φυλάκιση για βιασμό, μη αναγνωρίζοντάς τους ελαφρυντικά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «με την απόφαση αυτή μπήκε τέλος και στον εκ νέου βιασμό  και στη σύληση, στο πεδίο της γλώσσας των συμβόλων και των νομικών επιχειρημάτων αυτή τη φορά, της Ελένης, που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης τόσο από τους συνηγόρους όσο και από μερίδα μέσων και κοινωνικών δικτύων.

«Το γεγονός δεν φάνηκε να αντιλήφθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, σε προσωπική ευτυχώς και όχι του οργάνου του φορέα ανακοίνωση, που ενοχλήθηκε από τη αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας και έσπευσε να υπερασπιστεί τους συνηγόρους των δολοφόνων, χωρίς ούτε μία λέξη για την ουσία που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία που είναι η έμφυλη βία και η γυναικοκτονία».

Το Δίκτυο σημειώνει ότι η Εισαγγελέας Αριστοτελείας Δόγκα με την συγκλονιστική της αγόρευση «ξεσκέπασε το σχέδιο του να πέσουν στα μαλακά οι νταήδες φονιάδες της Ρόδου, Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάϊ, οι οποίοι εμφανίστηκαν αμετανόητοι, κυνικοί και προκλητικοί εν γνώσει προφανώς των συνηγόρων τους. Τα  ψελλίσματα  περί  "συναισθηματικής αγόρευσης" της εισαγγελέως, δεν μπορούν να κρύψουν την αποτρόπαια ουσία των πράξεων και την καθολική καταδίκη τους από την ελληνική κοινωνία.

«Η Αριστοτελεία Δόγκα απέδειξε με τη στάση της την αλήθεια των λόγων της πως «Όχι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ελληνικού Δικτύου για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη:

Το Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία  8ης  Μάρτη χαιρετίζει τη δίκαιη και ανακουφιστική απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε τους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και 15 χρόνια φυλάκιση για βιασμό, μη αναγνωρίζοντας  ελαφρυντικά στους δράστες.

Με την απόφαση αυτή μπήκε τέλος και στον εκ νέου βιασμό  και στη σύληση, στο πεδίο της γλώσσας των συμβόλων και των νομικών επιχειρημάτων αυτή τη φορά, της Ελένης, που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης τόσο από τους συνηγόρους όσο και από μερίδα μέσων και κοινωνικών δικτύων.

Το γεγονός δεν φάνηκε να αντιλήφθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, σε προσωπική ευτυχώς και όχι του οργάνου του φορέα ανακοίνωση, που ενοχλήθηκε από τη αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας και έσπευσε να υπερασπιστεί τους συνηγόρους των δολοφόνων, χωρίς ούτε μία λέξη για την ουσία που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία που είναι η έμφυλη βία και η γυναικοκτονία

Θέτουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα αναγνώρισης, στο νομικό μας σύστημα, του φαινομένου της γυναικοκτονίας, σύμφωνα τις συστάσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ και ιδιαίτερα του EIGE και άλλων διεθνών οργανισμών που τονίζουν ότι ο όρος «ανθρωποκτονία»,  συσκοτίζει τα  βαθιά πατριαρχικά και μισογύνικα κίνητρα αυτού του είδους των εγκλημάτων.

Το Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη, στέκεται στο πλευρό της Εισαγγελέα   Αριστοτελείας Δόγκα που με την συγκλονιστική της αγόρευση ξεσκέπασε το σχέδιο του να πέσουν στα μαλακά οι νταήδες φονιάδες της Ρόδου, Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάϊ, οι οποίοι εμφανίστηκαν αμετανόητοι, κυνικοί και προκλητικοί εν γνώσει προφανώς των συνηγόρων τους.

Τα  ψελλίσματα  περί  «συναισθηματικής αγόρευσης» της εισαγγελέως, δεν μπορούν να κρύψουν την αποτρόπαια ουσία των πράξεων και την καθολική καταδίκη τους από την Ελληνική  κοινωνία.

Η Αριστοτελεία Δόγκα απέδειξε με τη στάση της την αλήθεια των λόγων της πως «Όχι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ». Και είδε και μίλησε και έκφρασε την ανθρωπιά και τις θηλυκές της αξίες και, κυρίως, έπεισε το δικαστήριο και το οδήγησε στην ιστορική του απόφαση, που χαράσσει μια νέα εποχή στη δικαιοσύνη και στην κοινωνία.

Είμαστε περήφανες γι αυτήν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL