Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Κινητοποιήσεις στις φυλακές Δομοκού για αποσυμφόρηση εν μέσω πανδημίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητοποιήσεις στις φυλακές Δομοκού για αποσυμφόρηση εν μέσω πανδημίας

Με κείμενό τους στηλιτεύουν τη στάση της γ. γ αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, τονίζοντας ότι παρά τις σχετικές εξαγγελίες, «αποδεικνύει ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει πριν να υπάρξει θάνατος κρατουμένων από κορονοϊό στις φυλακές».

Το κείμενο των κρατουμένων της Δ2 Πτέρυγας των Φυλακών Δομοκού

Από σήμερα 17/4 οι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού ξεκινούν κινητοποιήσεις με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών ως μέτρο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού, με στάσεις στο μεσημεριανό κλείσιμο της φυλακής (12-3μ.μ) και αποχή εργασίας και συσσιτίου από την Τρίτη 22/4.

Συνυπογράφουμε τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι κρατούμενες/οι των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και των Γυναικείων φυλακών Ελαιώνα που εξεγέρθηκαν στις 9/4 μετά το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντενίρογλου.

Ως απάντηση στις εξαγγελλόμενες κινητοποιήσεις μας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε έρευνα χθες το βράδυ σε κελιά της πτέρυγας Δ2 (Βαρελάς- Μαζιώτης) με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό μας ενώ ταυτόχρονα μετήγαγε εκδικητικά τον συγκρατούμενό μας Δημάκη από τη Δ΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών ως αντίδραση στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων του Κορυδαλλού που από τις 13/4 απέχουν από την εργασία.

Είναι προφανές ότι η καταστολή είναι η μόνη απάντηση του υπουργείου Προ.Πο στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων σε Δομοκό, Κορυδαλλό, Ελαιώνα, Χανιά και την επέκτασή τους σε Μαλανδρίνο, Κέρκυρα.

Καταστολή η οποία ξεκίνησε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που εκδηλώθηκε στάση στο μεσημεριανό κλείσιμο στις 20/3 με την μεταγωγή Ρούπα, την προληπτική μεταγωγή Μαζιώτη στις 24/3 στο Δομοκού, την επέμβαση των ΜΑΤ στην εξέγερση του Ελαιώνα μετά το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντενίρογλου και συνεχίζει με τις έρευνες στο Δομοκό και τη μεταγωγή Δημάκη στα Γρεβενά.

Το υπουργείο παρά τις εξαγγελίες της γ. γ αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου που υποσχέθηκε στις συναντήσεις με κρατούμενους ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση, αποδεικνύει ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει πριν να υπάρξει θάνατος κρατουμένων από κορονοϊό στις φυλακές.

Κρατούμενοι της Δ2 Πτέρυγας των φυλακών Δομοκού

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL