Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Φ. Κούβελα για Sportime: Το “όμως” του αντιπροέδρου της Ν.Δ. είναι που μας ανησυχεί!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κούβελα για Sportime: Το “όμως” του αντιπροέδρου της Ν.Δ. είναι που μας ανησυχεί!

Για βιασύνη του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπρόεδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη να συγχαρεί τη γκρίζα διαφήμιση της αθλητικής εφημερίδας Sportime για το πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στη λεγόμενη «Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού» κάνει λόγο η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα.

Όπως σημειώνει, ο Αδ. Γεωργιάδης δήλσε ότι :«Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας».

«Άλλη μια φορά που επιχειρείται να ενοχοποιηθούν οι γυναίκες, ως υπεύθυνες για την υπογεννητικότητα και να κατηγορηθούν μάλιστα και ως «παιδοκτόνοι» γιατί επιλέγουν να κάνουν διακοπή μιας ανεπιθύμητης κύησης μέσα στα επιτρεπτά νομικά και επιστημονικά πλαίσια. Φυσικά η ενοχή και η κατηγορία συμπεριλαμβάνει ακόμη και τις γυναίκες που παίρνουν μέτρα προφύλαξης από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Πόση υποκρισία κρύβεται όμως πίσω από αυτές τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και οπισθοδρομικές απόψεις της εκκλησίας (που καθιέρωσε την λεγόμενη ημέρα παραγνωρίζοντας ότι το έμβρυο δεν είναι παιδί πριν γεννηθεί), της εν λόγω εφημερίδας (που λυπάται για τους πατεράδες) και του υπουργού της σημερινής κυβέρνησης που κόπτεται για την επιβίωση του έθνους (θυμίζοντας τη θεωρία των ναζί για την «ευθύνη» και το «καθήκον» του γυναικείου φύλου όσον αφορά την αναπαραγωγή της «γερμανικής φυλής»)» υπογραμμίζει η Φ. Κούβελα.

«Τι έχουν να μας πουν όμως όλοι αυτοί, για τις ανήλικες ανύπαντρες μητέρες που οι γονείς διώχνουν από το σπίτι, για τις απελπισμένες ανήλικες η ενήλικες κοπέλες που πολλές φορές δεν τολμούν να αποκαλύψουν την εγκυμοσύνη τους ούτε στην ίδια τους τη μάννα και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το μωρό τους, για το δράμα που βιώνει μια έγκυος γυναίκα ύστερα από βιασμό και τόσα άλλα περιστατικά που συναντάμε καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και που συμβαίνουν σε ελληνίδες, προσφύγισσες και μετανάστριες.

Τι έχουν να μας πουν για το ότι, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν οι νέοι και οι νέες τη σωστή ενημέρωση για την σεξουαλική αγωγή, την αντισύλληψη και τις πολιτικές ισότητας, αλληλοεκτίμησης και σεβασμού μεταξύ των φύλων, μέσα από τη σχολική εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία. Και όταν πάει να γίνει κάτι σχετικό από αυτά που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα το καταργούν.

Για όλα αυτά, κουβέντα. Κανένα πρωτοσέλιδο. Καμιά μέριμνα και λύση. Οι ευθύνες ρίχνονται πάνω στις γυναίκες. Δίκαιες λοιπόν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν αλλά χρειάζεται περισσότερη επαγρύπνηση γιατί τα γυναικεία δικαιώματα που με διαχρονικούς αγώνες κατακτήθηκαν, σήμερα κινδυνεύουν.

Το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος τους και στην άμβλωση είναι στο στόχαστρο πολλών ακραίων και συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, στην Λατινική Αμερική κ.α. Για αυτό και το «όμως» της δήλωσης του υπουργού ανάπτυξης της Ελλάδας, τον προδίδει και μας ανησυχεί έντονα. Γιατί οργανώνουν την επίθεση τους από πολλές πλευρές.

Κανένα περιθώριο λοιπόν εφησυχασμού, καμία αυταπάτη για τις προθέσεις τους, δεν πρέπει να υπάρχει. Οι γυναικείες και οι φεμινιστικές οργανώσεις, τα κόμματα του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου,  οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε τη δική μας αντίσταση και τον αγώνα» καταλήγει η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL