Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πορεία για την εξάλειψη της έμφυλης βίας το Σάββατο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή», καλεί το Σάββατο σε συγκέντρωση και πορεία στις 13:00

Συγκέντρωση στην Καπνικαρέα και πορεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 13:00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11).

Η Φεμινιστική Συλλογικότητα Καμία Ανοχή, στο κάλεσμα της αναφέρει ότι «ως φεμινίστριες εξεγειρόμαστε ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και στη βία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ενάντια στην εργοδοτική βία. Εξεγειρόμαστε ενάντια στην πατριαρχική κρατική βία».

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο καθημερινός κοινωνικός εκφασισμός και η αστυνομική βαρβαρότητα που ξεπρόβαλαν από τα σπλάχνα της εθνοπατριαρχίας και του καπιταλισμού πυροδότησαν ακόμη περισσότερο το νέο κύμα των φεμινισμών σε όλη τη γη».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, (Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών) στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί δρώμενο μπροστά στη τη Βουλή.

Αναλυτικά το κάλεσμα στην πορεία

«Η 25η Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, παραμένει εδώ και χρόνια η συλλογική μνήμη της έμφυλης βίας και μαζί η συλλογική μνήμη αγώνα. Οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, τα λοατκια+ υποκείμενα, ζούμε καθημερινά κάτω από τη διπλή καταπίεση πατριαρχίας και καπιταλισμού και είναι η ίδια μας η βιωμένη εμπειρία που μας ωθεί στην εξέγερση.

Ως φεμινίστριες εξεγειρόμαστε ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και στη βία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ενάντια στην εργοδοτική βία. Εξεγειρόμαστε ενάντια στην πατριαρχική κρατική βία.

Ο καθημερινός κοινωνικός εκφασισμός και η αστυνομική βαρβαρότητα που ξεπρόβαλαν από τα σπλάχνα της εθνοπατριαρχίας και του καπιταλισμού πυροδότησαν ακόμη περισσότερο το νέο κύμα των φεμινισμών σε όλη τη γη.

Από τη Χιλή μέχρι την Ινδία, από το Λίβανο μέχρι την Ισπανία, από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα χορεύουμε και πολεμάμε.

Τα σώματα μας είναι τα δικά μας οδοφράγματα

Εξεγειρόμαστε!

Και ξέρουμε πως δεν είμαστε όλες/α στην ίδια θέση. Κάποιες έχουμε χαρτιά και κάποιες όχι. Κάποιες είμαστε cis και κάποιες trans, κάποιες με δουλειά και σταθερούς όρους εργασίας, και κάποιες άνεργες ή ελαστικά εργαζόμενες. Κάποιες είναι ανάπηρες και κάποιες όχι. Μας ενώνει το τραύμα μας, η ανάγκη να αγκαλιάσουμε η μια το άλλο, η επιθυμία μας για ζωή και ελευθερία, η απόφαση μας να σηκώσουμε κεφάλι και να ανατρέψουμε τους καταπιεστές μας.

Δίχως Συναίνεση Όλα είναι Βία Σε Φασίστες Σεξιστές Ανοχή Καμία

Ραντεβού το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στην Καπνικαρέα

Συγκέντρωση - Μικροφωνική - Πορεία

Και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στήνουμε δρώμενο έξω από τη Βουλή.

Φεμινιστική Συλλογικότητα Καμία Ανοχή!»

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις