Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Ν.Ηλιόπουλος: Η θέση της ΝΔ για το ασφαλιστικό σημαίνει περικοπές στις συντάξεις (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Ηλιόπουλος: Η θέση της ΝΔ για το ασφαλιστικό σημαίνει περικοπές στις συντάξεις (Video)

«Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα μετά από 12 περικοπές στις συντάξεις με 1 δισ έλλειμμα και τώρα καταγράφεται πλεόνασμα 1 δισ ευρώ», δηλώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού είναι εγγυημένη μέχρι το 2060.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι κυνηγήθηκε η αδήλωτη εργασία σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και το πλεονασματικό ασφαλιστικό σύστημα.

Παράλληλα,ο Ν.Ηλιόπουλος υπογράμμισε αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό και μετά το σημερινό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών στο 15% από το 20% πράγμα το οποίο σημαίνει «τρύπα 2 δισ στα ασφαλιστικά ταμεία. Η θέση της ΝΔ για το ασφαλιστικό σημαίνει περικοπές στις συντάξεις».

«Το να παραχωρηθεί η επικουρική σύνταξη στους ιδιώτες δημιουργεί τρύπα γιατί χάνονται ασφαλιστικές εισφορές», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χρ.Σταικούρας, χαρακτήρισε «fake news το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ» αναφορικά με το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

«Για πρώτη φορά η χώρα έχει ολοκληρωμένη οικονομική στρατηγική», υπογράμμισε ο Ν.Ηλιόπουλος.

«Παραλάβαμε μια χώρα με ανεργία στο 27% και τώρα είναι στο 18% με περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας το 70% των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «το 2004 ήταν στα 4 δισ. και το παραλάβαμε στα 700 εκατ. Καταφέραμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις απορρόφησης ΕΣΠΑ στο πακέτο Γιούνκερ».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η Ελλάδα πλέον έχει γυρίσει σελίδα, έχει κλείσει το κεφάλαιο της αβεβαιότητας και μπορεί πια να σχεδιάσει το μέλλον της με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη

Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για «στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία και όχι μειώσεις γενικά μετά από διαπραγμάτευση το 2020 ή το 2021, με κοινωνικό κράτος για να γίνουν οι προσλήψεις».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL