Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Εκβιαστικό δίλημμα Μητσοτάκη: / Εκβιαστικό δίλημμα Μητσοτάκη: Αυτοδυναμία ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκβιαστικό δίλημμα Μητσοτάκη: / Εκβιαστικό δίλημμα Μητσοτάκη: Αυτοδυναμία ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο!

Εκβιασμό στους ψηφοφόρους ώστε “να δώσουν ισχυρή εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου στη Ν.Δ. για να αποφύγουμε τις περιπέτειες, ειδάλλως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική” άσκησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Ο πρόεδρος της Ν.Δ. (Θέμα FM) ομολόγησε ξανά ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος εντός του 2019 για μειώσεις φορολογικών συντελεστών». Επεδίωξε δε να χρεώσει στον Αλέξη Τσίπρα την ακύρωση του ντιμπέιτ με το πρόσχημα ότι “όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός, δέχεσαι την κριτική όλων των πολιτικών αρχηγών”!

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης... απείλησε το εκλογικό σώμα με νέα προσφυγή στις κάλπες το “κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά μας θέματα ανοιχτά και με την οικονομία στην κατάσταση που είναι” σε περίπτωση που “δεν υπάρχει ισχυρή εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου”. “Το τονίζω για να καταλάβουν καλά οι πολίτες τι σημαίνει αυτό” σημείωσε σε κινδυνολογικούς τόνους, λέγοντας ότι “η μόνη κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να σχηματιστεί σε αυτή την περίπτωση είναι μια κυβέρνηση -την οποία εγώ δεν την αντιλαμβάνομαι- εθνικής συνεννόησης, όπου θα πρέπει στην ουσία το πρώτο και το δεύτερο κόμμα να συνεννοηθούν”. Πρόσθεσε ότι “αν αυτό θέλουν οι Έλληνες πολίτες, τότε προφανώς δεν πρέπει να μας δώσουν ισχυρή εντολή. Αλλά δεν αισθάνομαι ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν αυτό”...

Μείωση φόρων με ορίζοντα... τετραετίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “από 1.1.20 θα ενσωματωθούν οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές” χωρίς να γίνει συγκεκριμένος. Σημείωσε δε ότι “μιλήσαμε για την ανάγκη να περικόψουμε άμεσα φορολογικούς συντελεστές, αλλά περιγράψαμε και μια περικοπή φορολογικών συντελεστών σε ορίζοντα τετραετίας”...

"Δήθεν πρόβλημα" η παρουσία Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρά τη φυγομαχία του από μια τετ-α-τετ τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό, ισχυρίστηκε ότι “είναι κρίμα ότι δεν θα γίνει το ντιμπέιτ. Όπως έχω πει, είναι σημαντικό, αλλά δεν θα ήταν καθοριστικό για την εκλογική αναμέτρηση”. Δεν δίστασε δε να υποστηρίξει ότι “εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε σε αυτή τη συζήτηση με διάθεση να βρούμε μια λύση και να γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, ως όφειλε να γίνει και όπως ορίζει και η παράδοση του τόπου μας. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, δεν είπαμε όχι στην αρχική ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει”.

Χαρακτήρισε δε ως “δήθεν πρόβλημα” την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής, λέγοντας πως "όταν προέκυψε, αντιπροτείναμε δύο άλλες ημερομηνίες. Μετά αντιπρότεινε η κυβέρνηση, αφού είχε πει όχι στην 1η Ιουλίου, να οριστεί ξανά 1η Ιουλίου για το ντιμπέιτ. Είπαμε ναι, ας γίνει έστω και έτσι, αλλά κάποια κόμματα είχαν αντίρρηση. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, δεν ήμουν εκεί. Η εντύπωση την οποία αποκομίζω είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να αναμετρηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Επικαλείται άγνοια για Μοροπούλου!

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης -σε ερώτηση για το ζήτημα που αφορά την Τόνια Μοροπούλου- ισχυρίστηκε ότι “προσωπικά δεν γνώριζα καθόλου τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης”. Υπενθυμίζεται ότι προχθές η κυρία Μοροπούλου δήλωσε ότι “ήταν γνωστά στη Ν.Δ. όλα τα θέματα που με αφορούν εκ των προτέρων” μετά την αποκάλυψη πως εισέπραττε επί επτά χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της ως άγαμη θυγατέρα! Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιορίστηκε να επισημάνει ότι “η κυρία Μοροπούλου πήρε μια απόφαση να διευκολύνει τη Ν.Δ. και την οποία σέβομαι και τιμώ. Δεν ήταν μια περίπτωση παρεμφερής ή τουλάχιστον όμοια με την περίπτωση της κυρίας Λοΐζου”.

ΕΝΩ ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΤΩΝ "ΝΕΟΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ"

"Μια κυρωμένη συμφωνία δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη"...

Επανέφερε την προοπτική να μπλοκάρει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αν και επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών “είναι μια κακή συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα”, ότι “μια κυρωμένη συμφωνία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη”. Στρέφοντας το βλέμμα στο ακροδεξιό εκλογικό ακροατήριο ενόψει εκλογών, περιορίστηκε να επισημάνει ότι “επιμένω ιδιαίτερα στη στήριξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Μέσα από μια επιθετική προβολή της πραγματικής αληθινής Μακεδονίας, που είναι η ελληνική Μακεδονία. Θα κερδίσουμε τη μάχη της Μακεδονίας, θα την κερδίσουμε επικοινωνιακά και θα την κερδίσουμε και υπέρ των ελληνικών επιχειρήσεων”. Επανήλθε δε στην “καραμέλα” ότι "αν κρίνουμε ότι υπάρχουν κεφάλαια τα οποία δεν πρέπει να κλείσουν, και με αυτό τον τρόπο να μπλοκάρουμε τη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα το κάνουμε”.

Σημειώνεται ότι οι “νεομακεδονομάχοι” σφίγγουν τον κλοιό για τον Κ. Μητσοτάκη. Μέσω ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην “Καθημερινή” “πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες” ζητούν από τον πρόεδρο της Ν.Δ. “να προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε δημόσια δήλωση ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών”, έτσι ώστε «ο ελληνικός λαός να ανταμείψει με την ψήφο του αυτή την πράξη και η Ιστορία να σας εντάξει σε περίοπτη θέση μέσα στο Πάνθεον των εθνικά δρώντων πολιτικών».

Άδειασμα Ζούλα σε Κυρανάκη

Μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Κώστα Κυρανάκη -μετά τις ρατσιστικές δεσμεύσεις του ότι «τα επιδόματα θα δίνονται μόνο σε ελληνόπουλα»- επεφύλαξε ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. τόνισε (ΕΡΤ) ότι «το επίδομα των 2.000 ευρώ θα δίνεται σε κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας από πολίτες που μένουν εδώ. Είμαι σαφής σε αυτό που λέω και αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματος». Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι “η στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί σήμερα όρο εθνικής επιβίωσης”, εξαγγέλλοντας τη χορήγηση των 2.000 ευρώ “για κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL