Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
"Τιμή μας που ήμασταν με τον Ν. Βούτση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τιμή μας που ήμασταν με τον Ν. Βούτση"

Ο Ν. Βούτσης σε ομιλία του στην πρώτη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1974

Ήταν βέβαιο ότι, ευρισκόμενο σε ανοικτή γραμμή με τον Στάθη Παναγούλη, το “Μακελειό” -και μόνο αυτό- θα αναπαρήγε τις συκοφαντικές αθλιότητες κατά του προέδρου της Βουλής μέσα από τη χρήση των χαλκευμένων εγγράφων που το 1976 ο αρχιβασανιστής Χατζηζήσης του ΕΑΤ-ΕΣΑ είχε προσπαθήσει να “σπρώξει” προς δημοσιοποίηση... Την ίδια ώρα ιστορικά στελέχη της γενιάς του Πολυτεχνείου, όπως οι Κώστας Λαλιώτης, Ολύμπιος Δαφέρμος, Δημήτρης Παπαχρήστος, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος, Δημήτρης Ψαρράς και Μάκης Μπαλαούρας, καταδικάζουν τη συκοφαντική επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής.

Χθες το “Μακελειό”, κάνοντας τη “βρόμικη δουλειά” συγκεκριμένων πολιτικών κέντρων, αναπαρήγαγε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Κουρδιστό Πορτοκάλι, που υποστηρίζει ότι ο Νίκος Βούτσης ήταν συνεργάτης της χούντας!!! Το δημοσίευμα στηρίζεται σε έγγραφο που έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Παναγούλης, ο οποίος "πιστοποίησε" με δήλωσή του την αυθεντικότητα του εγγράφου... Υπενθυμίζεται ότι το 1976, μόλις δημοσιεύθηκε, το δήθεν έγγραφο αποσύρθηκε μαζί με όλα τα χαλκευμένα έγγραφα, καθώς ήταν προδήλως εκτός ιστορικής πραγματικότητας.

Ν. Βούτσης: "Πρωτοφανής αθλιότητα"

Ο Ν. Βούτσης προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει τις ενέργειες του υποψηφίου του. “Η πρωτοφανής αθλιότητα Στάθη Παναγούλη - 'Μακελειού' πάνω σε ένα χαλκευμένο έγγραφο, το οποίο απαντήθηκε από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων και αποσύρθηκε εντός 24 ωρών στον ιστορικό χρόνο που όλοι γνωριζόμασταν, αποτελεί μία κατάπτυστη πολιτικά ενέργεια, την οποία αναμένω ότι θα αποδοκιμάσει και ο φορέας ο οποίος φιλοξενεί αυτόν τον κύριο στα ψηφοδέλτιά του αυτήν την εποχή” σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αποδοκιμασία και σιωπή

Με καθυστέρηση 24 ωρών το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από τις εξελίξεις. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκανε το εύκολο: κατήγγειλε το “Μακελειό”, αλλά σιώπησε για τον υποψήφιό του και τις μεθοδεύσεις του. "Είναι χυδαίο και κατάπτυστο. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπολιτικών κέντρων συκοφάντησης” ανέφερε σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη, που αναφερόταν στο πρωτοσέλιδο του “Μακελειού”.

Επισημαίνεται ότι το “Μακελειό” στο πρωτοσέλιδό του στοχοποιούσε και τον πατέρα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Γεννηματά, του οποίου προσέβαλε τη μνήμη κάνοντας λόγο για: “'Χοντρή' αποκάλυψη και για τον Γ. Γεννηματά, πατέρα της κυρίας Φώφης. 'Πρωτοπαλίκαρο της χούντας και του αρχηγού των Ταγμάτων Ασφαλείας στρατηγού Κουρκουλάκου'!”.

Κουβέντα όμως δεν είπε το ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο βουλευτή του Στ. Παναγούλη, ο οποίος αφενός διακίνησε το δήθεν αποκαλυπτικό έγγραφο και αφετέρου "πιστοποίησε" την αυθεντικότητα του χαλκευμένου εγγράφου. Ώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Στ. Παναγούλης συνεχίζει να “κοσμεί” το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β' Πειραιά...

Έτσι κι αλλιώς όμως η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί νέα ερωτήματα. Ποια είναι τα “παραπολιτικά κέντρα συκοφάντησης”; Ο Στ. Παναγούλης ή κάποιοι άλλοι; Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν αποδοκιμάζει τις ενέργειες του υποψήφιου βουλευτή του;

Επισημαίνεται ότι και το “Μακελειό” ουσιαστικά αποδέχεται τη συνέργεια του Στ. Παναγούλη στη διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά του Ν. Βούτση. Στο site του εντύπου αναφέρεται ότι ο Στ. Παναγούλης “τον έκανε ρόμπα”.

Το κείμενο καταδίκης

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, οκτώ ιστορικά στελέχη της γενιάς του Πολυτεχνείου, οι Ολ. Δαφέρμος, Κ. Λαλιώτης, Μ. Μπαλαούρας, Ν. Μπίστης, Γ. Παπαβασιλόπουλος, Δ. Παπαχρήστος, Μ. Σαμπατακάκης, Δ. Ψαρράς, έχοντας άμεση γνώση των πραγματικών γεγονότων και της ιστορίας, καταδικάζουν τη χυδαιότητα Παναγούλη - “Μακελειού”.  Στο κείμενό τους υπογραμμίζουν:

“Τα παλαιά ψεύδη του αρχιβασανιστή, διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ Νίκου Χατζηζήση εις βάρος του Νίκου Βούτση και οι συναφείς αθλιότητες των φερέφωνων της χούντας αναπαρήχθησαν χθες και σήμερα (μετά από 43 χρόνια!) με δημοσιεύματα και δηλώσεις. Ο Χατζηζήσης ως γνωστόν καταδικάστηκε βαριά για τη δράση του.

Τα απροκάλυπτα κατασκευασμένα ψεύδη του Χατζηζήση κυκλοφόρησαν για μία ημέρα το 1976 και εντός 24 ωρών αποσύρθηκαν. Τότε οι παρεμβάσεις στελεχών του αντιδικτατορικού - φοιτητικού κινήματος από όλο το πολιτικό φάσμα ήταν έντονες και καταγγελτικές για την απόπειρα σπίλωσης του Νίκου Βούτση και της σθεναρής αντιδικτατορικής του δράσης. Τότε η ιστορία ήταν ζώσα.

Όμως η Ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ένα κομμάτι της, αυτό του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ζήσαμε και εμείς. Το έζησε δραστήρια και θαρραλέα και ο Νίκος Βούτσης, στέλεχος του Ρήγα Φεραίου. Και είναι τιμή μας που ήμασταν μαζί του στους αγώνες κατά της δικτατορίας και υπέρ της αποκατάστασης της δημοκρατίας. Γι' αυτό καταδικάζουμε την αήθη απόπειρα κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL