Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Αλ. Τσίπρας προς Ερντογάν: Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου να σταματήσουν εδώ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας προς Ερντογάν: Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου να σταματήσουν εδώ (Video)

Αυστηρή απάντηση στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στις νέες προκλητικές του δηλώσεις έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κύπρο, επαναλαμβάνοντας ότι όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας – Κύπρου θα έχει συνέπειες.https://www.youtube.com/embed/X6g8tUJrxnM

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δε λέει κάποια πράγματα αλλά μιλάει τη γλώσσα του διεθνούς δικαίου, μιλά τη γλώσσα της λογικής, της αλήθειας αλλά και τη γλώσσα και της αποφασιστικότητας. Δε μιλάει μόνος του, μιλάει έχοντας στο πλευρό του την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας αλλά έχοντας στο πλευρό του και κάθε χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» σημείωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Ερντογάν ο οποίος μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα», τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Δεν έχει κανένα νόημα μία τακτική κλιμάκωσης, αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά ένδειξη αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα. Δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Γνωρίζουν όλοι ότι είναι ένδειξη αδυναμίας. Καλό θα ήταν αυτές οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου να σταματήσουν εδώ διότι θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και στις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα, που είναι στόχος και επιδίωξή μας, στην ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα μέλη της ΕΛΔΥΚ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, θα έχει συνέπειες. «Το τίμημα πρέπει να το γνωρίζουν, θα είναι σοβαρό Εμείς σε κάθε περίπτωση επιζητούμε την ειρήνη και την σταθερότητα. Είμαστε μία χώρα της ειρήνης και του διαλόγου. Την ίδια στιγμή όμως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως γνωρίζουμε από την ίδια μας την ιστορία» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Το μήνυμα της σημερινής μου παρουσίας εδώ είναι ότι η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, το αναφαίρετο δικαίωμα της να αξιοποιεί τους πόρους της, τον ενεργειακό πλούτο εντός της ΑΟΖ της. Θα στηρίξουμε την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL