Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Στη Θεσσαλονίκη έγιναν πράξη όσα επί χρόνια "αράχνιαζαν" σε υπουργικά γραφεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν πράξη όσα επί χρόνια "αράχνιαζαν" σε υπουργικά γραφεία

Θεσσαλονίκη: Στο διακύβευμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, που είναι «νεοφιλελευθερισμός ή πρόγραμμα ανάπτυξης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», αλλά και στα όσα έκανε η σημερινή κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη και την αναβάθμιση του γεωπολιτικού της ρόλου αναφέρθηκε χθες ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουΐτσης κατά την παρουσία του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως τόνισε, η Θεσσαλονίκη «βίωνε την απαξίωση, τη στασιμότητα και τη μιζέρια και ήταν παγιδευμένη σε αρνητικά στερεότυπα και συμπλεγματισμούς του παρελθόντος», κάτι που «έσπασε» τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Επισήμανε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πράξη όλα τα βασικά αιτήματα της πόλης που επί χρόνια «αράχνιαζαν» σε συρτάρια υπουργείων και πως η Θεσσαλονίκη μπήκε ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα. Υπενθύμισε τη συχνή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, τις συναντήσεις του με φορείς και εκπροσώπους θεσμών για την επίλυση διάφορων προβλημάτων, αλλά και την επένδυση σε υποδομές και κοινωνικές δομές και την υλοποίηση μεγάλων έργων.

Ειδική αναφορά έκανε στην επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το ξεκόλλημα των έργων του μετρό, την υλοποίηση έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», την ολοκλήρωση οδικών δικτύων, τη διενέργεια συναντήσεων κορυφής στην πόλη κ.ά. "Όλα αυτά δείχνουν μια διαφορετική αντίληψη από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό για το πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή. Η Θεσσαλονίκη μπορεί και οφείλει να γίνει μια πύλη σύνδεσης της νοτιοανατολικής Μεσογείου με τη βαλκανική ενδοχώρα και την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ένα οδικό κέντρο, ένα συγκοινωνιακό, εμπορικό, ενεργειακό και διπλωματικό κέντρο" τόνισε ο Χρ. Δουΐτσης και παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι σ’ αυτό αντικατοπτρίζονται τόσο η προσπάθεια που έγινε όσο και το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Οι υποψήφιοι

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Γιάννης Αμανατίδης (βουλευτής), Χρήστος Γιαννούλη (δημοσιογράφος), Κώστας Ζουράρις (βουλευτής), Ανδρέας Κατσαρός (παραολυμπιονίκης - δικηγόρος), Τάσος Κουράκης (αντιπρόεδρος της Βουλής), Στέλλα Κωστοπούλου (αν. καθηγήτρια ΑΠΘ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (βουλευτής), Μάρκος Μπόλαρης (βουλευτής), Κατερίνα Νοτοπούλου (πρ. υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Νίκος Παρασκευόπουλος (βουλευτής), Στεφανία Πουλάκη (απόφοιτος Βιολογίας), Γιούλη Ρανέλλα, (πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης), Γιάννης Σαρίδης (βουλευτής), Τάσος Ταρμπινίδης (εργατολόγος), Βούλα Τεκτονίδου (πρώην βουλευτής), Χρύσα Τζελέπη (σκηνοθέτις), Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (βουλευτής), Δημήτρης Φουτάκης (λέκτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας), Ελευθερία Χατζηγεωργίου (υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας - Θράκης) και Έλλη Χρυσίδου (αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL