Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Επιμένει ο Κυρ. Μητσοτάκης στο μικροκομματικό παιχνίδι για το ΚΥΣΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιμένει ο Κυρ. Μητσοτάκης στο μικροκομματικό παιχνίδι για το ΚΥΣΕΑ

“Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ήταν μια υπερβολή προς την κατεύθυνση μιας επικοινωνιακής διαχείρισης” ισχυρίστηκε εκ νέου σε μικροκομματικούς τόνους χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Star) ζητώντας ταυτόχρονα “να αφήσουμε έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση τα εθνικά θέματα”!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε, με αφορμή την εξορυκτική δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ότι «η κατάσταση έχει τη δικιά της σοβαρότητα. Αλλά η δραματοποίηση κάνει τους πολίτες να ανησυχούν περισσότερο. Εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε κάτι σημαντικό, εικάζω ότι θα είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν έλαβα τέτοιο τηλεφώνημα”. Παράλληλα σημείωσε ότι «η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Αυτά θα τα θέσω στη σύνοδο του ΕΛΚ".

Κακοδιοίκηση στα νοσοκομεία...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -αφού γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα παρουσιαστεί την Παρασκευή- επανέφερε τις "γαλάζιες" διαθέσεις για το κοινωνικό κράτος, καθώς «δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσλαμβάνουμε περισσότερους απ' ό,τι χρειαζόμαστε. Υπάρχουν περιπτώσεις που το Δημόσιο προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό εκεί που δεν υπάρχει ανάγκη”. Κλείνοντας δε το μάτι στα ιδιωτικά συμφέροντα δήλωσε ότι “γίνεται και σήμερα σπατάλη. Νομίζετε, για παράδειγμα, ότι τα νοσοκομεία διοικούνται σωστά;”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ομολόγησε ότι “δεν μπορούμε να μειώσουμε άμεσα τον ΦΠΑ” επισημαίνοντας πως “οι δύο συντελεστές ΦΠΑ (11% και 22%) θα εφαρμοστούν στο δεύτερο μισό της τετραετίας”. Πρόσθεσε δε ότι “δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την πρώτη ημέρα. Για να μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική, θα κάνουμε αξιολόγηση των δαπανών του Δημοσίου”.

Αίσθηση προκάλεσε η στροφή του προέδρου της Ν.Δ. στο ζήτημα της 13ης σύνταξης, καθώς δήλωσε ότι “πρόθεσή μας είναι να διατηρηθεί η έκτακτη στήριξη που δόθηκε στους συνταξιούχους. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε και τους χαμηλά αμειβόμενους. Μην κοροϊδευόμαστε, για πολλούς η σύνταξη είναι σαν οικογενειακό επίδομα”.

Ο Κ. Μητσοτάκης, παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων βίντεο με δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «φάμπρικα fake news» λέγοντας ότι «καταλαβαίνω την εμμονή για την επταήμερη εργασία και αυτές τις σαχλαμάρες. Γιατί τους χαλάμε τη σούπα, γιατί η Ν.Δ. έχει κοινωνικό πρόσωπο. Ας σταματήσει η απόπειρα διαστρέβλωσης όσων έχω πει εγώ και άλλα στελέχη της Ν.Δ.».

Πίεση στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενέτεινε την πίεση προς την εκλογική βάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και των ακροδεξιών σχημάτων λέγοντας ότι «θέλω ισχυρή εντολή. Αυτό σημαίνει αυτοδυναμία, γιατί μόνο έτσι δεν θα μπούμε την επόμενη ημέρα σε περιπέτειες. Και αυτό γιατί θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, άρα σε ακυβερνησία. Η Ν.Δ. δέχεται συμπολίτες από τα δεξιά μας και τα αριστερά μας. Θα ήταν καλό να μείνει έξω από την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή, αλλά και το κόμμα του κ. Βελόπουλου". Ο Κ. Μητσοτάκης δεν ρωτήθηκε για την άρνησή του να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό.

Ν. Παππάς: "Δεν εξηγεί τις περικοπές"

Σε αυτό το φόντο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι “αν ο κ. Μητσοτάκης -ο μη γένοιτο- κερδίσει τις εκλογές, καμία μείωση φόρων δεν προβλέπεται για το 2019” και ότι “όλες οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται επικρέμονται από μνημονιακού τύπου περικοπές δαπανών, που δεν εξηγεί ποιες θα είναι. Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρυφτεί και η χαρά για τα Μνημόνια δεν τον αφήνει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL