Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
"Το πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγεί σε χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Το πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγεί σε χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια"

Για τα δυο διαφορετικά σχέδια ανάμεσα στα οποία έχουν να επιλέξουν οι πολίτες στις εκλογές μίλησε χθες στον News 247 η υπουργός Εργασίας και νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, που τόνισε ξανά την ανάγκη διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη.

"Το πρόγραμμά μας, όπως ήδη υλοποιείται και όπως το εξαγγείλαμε για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι απολύτως κοστολογημένο και εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που έχουμε συμφωνήσει και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς" σημείωσε. Όπως είπε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία προβλέπει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, αλλά και κυρίως για κοινωνική ασφάλεια για τους πολίτες.

"Το σχέδιο της Ν.Δ., που έχουμε ζήσει, λέει ότι θα συρρικνώσει τους μισθούς, θα ξηλώσει τους κανόνες προστασίας της εργασίας" πρόσθεσε θυμίζοντας την τοποθέτηση της Ν.Δ. όταν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός ότι "αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί μπορεί να δημιουργήσει τάση μη αποκλιμάκωσης της ανεργίας". "Η ίδια ως κυβέρνηση είχε μειώσει τον μισθό χρησιμοποιώντας ακριβώς το επιχείρημα της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αυτό οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης. Άρα αποδείχθηκε στην πράξη εντελώς αντιαναπτυξιακό το να συρρικνώνεις τους μισθούς και το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων" είπε χαρακτηριστικά η Έ. Αχτσιόγλου.

Τι σημαίνει το "γαλάζιο" 1 προς 5

"Μία πολύ σημαντική αντιπαραθετική παράμετρος στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. αφορά το κοινωνικό κράτος" σημείωσε επισημαίνοντας τη θέση του Κ. Μητσοτάκη για επαναφορά του 1 προς 5 και μείωση δαπανών για το κράτος.

"Επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν ακούγεται πολύ ελκυστικό, λένε ότι θα κάνουν προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεία. Αυτό είναι εντελώς αντιφατικό" τόνισε και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και έχει σχεδιάσει ένα σύνολο 9.500 προσλήψεων για το 2019. "Αν γυρίσουμε στον κανόνα 1 προς 5, αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε 4.500 προσλήψεις, αλλά 1.500 προσλήψεις" εξήγησε.

“Ο Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα”

Σχολιάζοντας τα επίμαχα βίντεο με τον Κ. Μητσοτάκη περί οδοστρωτήρων, επταήμερης εργασίας και ελέγχων του ΣΕΠΕ και του ΣΔΟΕ η Έ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. "κλείνει το μάτι" στην παραβατικότητα.

"Τόσο σε ό,τι αφορά την εργατική νομοθεσία και τα βασικά εργατικά δικαιώματα, το ζήτημα της επταήμερης εργασίας και των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που διενεργούνται από το ΣΔΟΕ για την τήρηση της νομοθεσίας σε σχέση με τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων" σημείωσε.

Το τεράστιο κόστος της Ν.Δ.

Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται ένα ευρύτερο πολιτικό ζήτημα που έχει να κάνει με τις προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ., τις οποίες προσπαθεί να κρύψει αλλά τις ζήσαμε στην περίοδο πριν από το 2010 με τις γνωστές συνέπειες. "Το πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια" τόνισε και εξήγησε πως η βασική φορολογική ελάφρυνση που περιγράφει το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι για τα κέρδη των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και τα μερίσματα.

"Είναι γνωστό πόσους λίγους αφορούν αυτά στην ελληνική κοινωνία -αυτό το μέτρο κοστίζει από μόνο του 1,5 δισ. ευρώ" είπε και πρόσθεσε: "Καταλαβαίνετε ότι, εάν θέλει κάποιος να κρατήσει μια δημοσιονομική ισορροπία, θα πρέπει το κράτος να αναλάβει αυτό το τεράστιο κόστος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL