Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Θ. Κοτσιφάκης: Το καλό μας χαρτί οι παρεμβάσεις στην Παιδεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Κοτσιφάκης: Το καλό μας χαρτί οι παρεμβάσεις στην Παιδεία

Η αύξηση των δαπανών στην Παιδεία κατά 12% εν μέσω μνημονίου, όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τις μείωσαν κατά 34%, αλλά και η μείωση του φόρτου για τα παιδιά ώστε να ενισχυθεί το διδακτικό έργο, είναι το καλό μας χαρτί σε αυτές τις εκλογές, είπε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών Θέμης Κοτσιφάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Η απόφαση για κάθοδο στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών «έχει να κάνει με το συλλογικό μας όραμα» και μία πολύ σημαντική μάχη, «να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που πετύχαμε τόσα χρόνια απέναντι σε μία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έρχεται να τα σαρώσει όλα ως οδοστρωτήρας, όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης».

Σαν σύνθημα και προτεραιότητα ο ίδιος έθεσε το κοινωνικό κράτος και την στήριξή του, την ανάπτυξη όλων των διαστάσεών του σε Παιδεία, Υγεία, αλλά και την υποστήριξη της εργασίας και των αμοιβών.

Ειδικά για την Παιδεία, ο κ. Κοτσιφάκης που στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος της ΟΛΜΕ σημείωσε ότι «παρά το μνημόνιο, αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι μπορεί να κάνει μία διαφορετική πολιτική. Τα χρόνια των μνημονίων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαμε μείωση των δημόσιων δαπανών στην εκπαίδευση κατά 34%, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αύξηση 12%. Δείχνει μία τελείως διαφορετική αντίληψη στην πράξη».

Παράλληλα, είχαμε «ισχυρή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα, το περιεχόμενο των σπουδών. Με την μείωση του φόρτου για τα παιδιά θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτό που λέμε εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο, την ουσία της εκπαίδευσης … σε αυτές τις εκλογές είναι το “καλό μας χαρτί”», μαζί με πολλές άλλες παρεμβάσεις που έγιναν, όπως είπε.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/635970747&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL