Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Δριμεία κριτική του Γ. Δραγασάκη: / Δριμεία κριτική του Γ. Δραγασάκη: Ο Γ. Στουρνάρας προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον Κ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δριμεία κριτική του Γ. Δραγασάκη: / Δριμεία κριτική του Γ. Δραγασάκη: Ο Γ. Στουρνάρας προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον Κ. Μητσοτάκη

Τη στενή σχέση Μητσοτάκη - Στουρνάρα αποκάλυψε ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει “μικροεκδουλεύσεις” στον πρόεδρο της Ν.Δ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας (σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News 247) επισήμανε τις επιθέσεις της Ν.Δ. στην πολιτική αναδιανομής και στήριξης των αδυνάτων. “Όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε δουλειές και όχι επιδόματα, σημαίνει ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας;" αναρωτήθηκε.

Η κριτική του υπουργού εστιάστηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λέγοντας ότι “με τις δηλώσεις του προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη”. “Οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τον ρόλο τους” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Δραγασάκης και αποκάλυψε ότι ο Γ. Στουρνάρας “παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετεί”. “Υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδος” επεσήμανε και ξεκαθάρισε ότι “δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γ. Στουρνάρα”. Κατέστησε δε καθαρό ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας ανανέωσης της θητείας του, καθώς σημείωσε ότι “ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ”.

Ανευθυνότητα Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στη Ν.Δ., ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι “ο Κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με μια 'πολιτική λήθης'. Σαν η Ιστορία να ξεκινά το 2015. Σαν να μην χρεοκόπησαν τη χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν δύο Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% και περικοπές συντάξεων και τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία και δεινά για την οικονομία”. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης απλά αναφέρεται σε μείωση της φορολογίας χωρίς να εξηγεί πώς θα προκύψουν τα χρήματα και ποιες δαπάνες θα περικοπούν. "Ποιος δεν θέλει λιγότερους φόρους; Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν είναι υπεύθυνες" είπε ο Γ. Δραγασάκης.

Υπενθύμισε δε πως “από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές, έχουμε συνειδητή προσπάθεια η νέα κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρη κατάρρευση” με δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε από τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.

Ολίσθημα κινδυνολογίας από Καμίνη

Ιδιαίτερα δριμύς ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την κινδυνολογία του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Καμίνη περί τέταρτου Μνημονίου. “Με εξέπληξε δυσάρεστα. Ήταν ένα ολίσθημα. Ένα ολίσθημα κινδυνολογίας. Την προηγούμενη εβδομάδα οι εταίροι μας δεν κινδυνολόγησαν, μας είπαν 'καλά πηγαίνετε, να είστε προσεκτικοί', αλλά κινδυνολογούμε εγχώρια”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: “Όμως ο Γ. Καμίνης, λέγοντας αυτό, μας προσφέρει ένα 'δώρο'. Να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν αυτονόητη και δεδομένη. Ότι αυτή την πετύχαμε χάρη σε συγκεκριμένες επιλογές και πολιτικές“.

Στρατηγική επιλογή η Προοδευτική Συμμαχία

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι “το τι θα κάνει είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Αλλά 'ολίγον αντι-ΣΥΡΙΖΑ' και 'ολίγον αντι-Ν.Δ.' με ίσες αποστάσεις δεν γίνεται και σίγουρα τέτοια λογική δεν έχει να προσφέρει προοδευτικές διεξόδους στις ανάγκες της κοινωνίας”. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ “η Προοδευτική Συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή. Η μορφή της είναι ανοιχτή. Από παλιά μιλούσαμε για 'συμπαράταξη' ή 'αστερισμό' δυνάμεων, πολιτικών και κοινωνικών, που με ηγεμονικό τρόπο θα προχωρήσει στους αναγκαίους μετασχηματισμούς για τη χώρα“.

Το ΚΚΕ και ο κόσμος του

Ερωτηθείς δε για το ΚΚΕ, ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι “δεν θεωρώ ότι μπορεί να είναι ικανοποιημένο από τη στρατηγική του. Δεν μπορείς να λες ότι 'επιδιώκω να εκπροσωπώ έναν κόσμο απλά για να υπάρχω'. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος του ΚΚΕ πιστεύει ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι το ίδιο”.

"Ορθώς μας θέλουν κοσμοκαλόγερους"

Για το περιστατικό με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας είπε: "Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αξιολογήθηκε ως αρνητικό γεγονός και πλέον είναι παρελθόν". “O κόσμος ανέχεται από τον δεξιό και το ρουσφέτι και το βόλεμα. Εμάς μας θέλει κοσμοκαλόγερους και καλά κάνει. Αφού θέλουμε ν' αναλαμβάνουμε την κυβερνητική ευθύνη, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά τα υψηλά κριτήρια που η κοινωνία μας θέτει. Δεν χωρά καμία άλλη συζήτηση” πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL