Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
"Η επόμενη Βουλή είναι αυτονοήτως και άνευ ετέρου αναθεωρητική"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η επόμενη Βουλή είναι αυτονοήτως και άνευ ετέρου αναθεωρητική"

«Η επόμενη Βουλή, που θα προκύψει από τις προκηρυχθείσες εκλογές, είναι αυτονοήτως και άνευ ετέρου αναθεωρητική»: με τον κατηγορηματικό αυτό τρόπο κλείνει, κάθε περί του αντιθέτου σενάριο, ο γενικός γραμμματέας της κυβέρνησης, Ακρίτας Καϊδατζής.

Στη δήλωσή του ο κ. Καϊδατζής σημειώνει αναλυτικά, «εφόσον η διαλυθείσα Βουλή ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, η επόμενη Βουλή, που θα προκύψει από τις προκηρυχθείσες εκλογές, είναι αυτονοήτως και άνευ ετέρου αναθεωρητική. Θα μπορεί δηλαδή, εφόσον το αποφασίσει, να αναθεωρήσει τις διατάξεις που κρίθηκαν αναθεωρητέες στην πρώτη φάση. Αυτό προκύπτει ευθέως εκ του Συντάγματος, και συγκεκριμένα από το άρθρο 100 παρ. 3 που κατά τρόπο απερίφραστο ορίζει: "Αφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Βουλή, η επόμενη Βουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις"».

Και συνεχίζει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, «κανένας απολύτως λόγος δεν συντρέχει –αντιθέτως θα συνιστούσε περιττό πλεονασμό– να επαναλαμβάνεται ο δεδομένος και αυτονόητος χαρακτηρισμός της επόμενης Βουλής ως αναθεωρητικής και στο διάταγμα διάλυσης της Βουλής, προκήρυξης εκλογών και σύγκλησης της νέας Βουλής, που δημοσιεύθηκε χθες.

Όσα διακινούνται περί του αντιθέτου είναι άνευ αντικειμένου και στερούνται σοβαρότητας», καταλήγει σχετικώς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL