Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ε. Αχτσιόγλου: Στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ η αφαίρεση των εργατικών δικαιωμάτων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Αχτσιόγλου: Στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ η αφαίρεση των εργατικών δικαιωμάτων (Video)

Στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ είναι μία αντίληψη αφαίρεσης βασικών εργατικών δικαιωμάτων και κανόνων προστασίας της εργασίας δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι δεν χωρούν παρερμηνείες καθώς πρόκειται για ζήτημα κεντρικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.https://www.youtube.com/embed/ZcFewrBRXOE

«Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ως οδοστρωτήρας θα σαρώσει όλα τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια που είχε γίνει από στελέχη της ΝΔ που προσπαθούσαν να πείσουν ότι δεν καταλάβαμε καλά για το επταήμερο και ότι διαστρεβλώνουμε. Τελικά φαίνεται ότι βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός τους μία αντίληψη που λέει ότι “στην πραγματικότητα πρέπει να αφαιρέσω τα βασικά εργατικά δικαιώματα, να αφαιρέσω τους κανόνες προστασίας της εργασίας προκειμένου να πετύχω μία περισσότερη δυναμική αναπτυξιακή”» τόνισε η Ε. Αχτσιόγλου μιλώντας στον Alpha.

Όπως είπε, το ερώτημα δεν είναι μόνο εργασιακό και δικαιωμάτων, είναι ζήτημα και το τι επιχειρηματικότητα θέλουμε. «Μία επιχειρηματικότητα που να βασίζεται στη διεύρυνση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων στη βάση της παραβατικότητας και της παρανομίας;» διερωτήθηκε η υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με την Ε. Αχτσιόγλου, δεν πρόκειται για ζήτημα παρεξηγήσεων ή παρερμηνειών, αλλά για ζήτημα κεντρικής πολιτικής. «Από την πλευρά μας έχουμε μία πολύ σαφή τοποθέτηση και λέμε ότι η αύξηση των μισθών, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους θέσης είναι κομβικός παράγοντας τόσο για να έχουμε μία κοινωνική δικαιοσύνη όσο και για να έχουμε μία αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία που θα είναι δίκαιη, που θα αφορά τους πάντες».

Όσον αφορά τη ΝΔ, η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ σαφής η στάση που κράτησε ως κυβέρνηση αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν έχει ψηφίσει βασικές διατάξεις προστασίας της εργασίας που εισηγηθήκαμε στη Βουλή όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δεν είναι ζήτημα ότι αδικώ το φιλεργατικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη, είναι ζήτημα καθαρής πολιτικής γραμμής. Είναι ένα ζήτημα του αν επικροτούμε μία ενίσχυση της κερδοφορίας στη βάση της παραβατικότητας και αν θεωρούμε ότι η συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων είναι παράγοντας που μπορεί να τονώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι πρόκειται για ένα «δόγμα που εφάρμοσε κατά κόρον όσο ήταν κυβέρνηση καθώς μείωσε τον κατώτατο μισθό, δημιούργησε τον υποκατώτατο, κατήργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δε ψήφισε καμία από τις διατάξεις που εισηγήθηκα ως υπουργός Εργασίας για την ενίσχυση της εργασίας».

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα, ο οποίος προέβλεψε ότι δε θα επιτευχθεί ο φετινός στόχος του πλεονάσματος, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ συνηθίζει να κάνει παρεμβάσεις που έχουν πολιτικό χαρακτήρα και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο κεντρικός τραπεζίτης θα διαψευστεί.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα νούμερα θα επιτευχθούν όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν. Ουδέποτε υπήρχε ζήτημα μη επίτευξης στόχων στη δικιά μας κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL