Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Δ. Τζανακόπουλος: Αλλάξαμε το καθεστώς αδιαφάνειας στο δημόσιο τομέα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Αλλάξαμε το καθεστώς αδιαφάνειας στο δημόσιο τομέα (Video)

«Υπήρχε ένα καθεστώς αδιαφάνειας το οποίο με δική μας επιλογή άλλαξε. Ήρθαμε να υπηρετήσουμε ένα καθεστώς απόλυτης διαφάνειας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στα δημοσιεύματα περί δήθεν αύξησης των μετακλητών.https://www.youtube.com/embed/Du99wliRQx4

«Χθες η κυρία Ξενογιαννακοπούλου έβγαλε μία πάρα πολύ αναλυτική δήλωση που διαψεύδει τα δημοσιεύματα ότι δήθεν οι μετακλητοί επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλαπλασιαστεί.  Ο κ. Δένδιας είπε ότι ήταν 1.400 επί ΝΔ και 3.000 επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι αληθές» επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον Ant1 και εξήγησε:

 «Το 2014 στους μετακλητούς δεν μετρούσαν οι επιστημονικοί συνεργάτες, οι ειδικές συνεργάτες βουλευτών και υπουργείων. Αντιθέτως υπήρχε ένα καθεστώς αδιαφάνειας το οποίο με δική μας επιλογή άλλαξε. Ήρθαμε να υπηρετήσουμε ένα καθεστώς απόλυτης διαφάνειας. Το επιχείρημα της ΝΔ δε στέκει ακόμα και αν δει κανείς τη συνολική εικόνα των δημοσίων υπαλλήλων που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μειώθηκε».

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μία εποχική διακύμανση που βρίσκεται ενταγμένη στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ήταν απολύτως συμφωνημένη με τους θεσμούς κατά την περίοδο του μνημονίου.

«Η πολιτική της ΝΔ απειλεί να επιστρέψει τη χώρα στα μνημόνια»

Η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ στην οικονομία είναι απολύτως επικίνδυνη και απειλεί να επαναφέρει τη χώρα σε μία μνημονιακή συνθήκη, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι στην προεκλογική περίοδο θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή και σε βάθος προγραμματική και πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση με τη ΝΔ, προκειμένου να αναδειχθούν οι διαφορές των δύο κομμάτων.

«Η ΝΔ έχει μία πολιτική στόχευση που λέει ότι το σύνολο των επιδομάτων θα πρέπει να ενταχθεί στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Είναι η λογική που λέει ότι τα επιδόματα, π.χ. το οικογενειακό, το στεγαστικό, θα πρέπει να αφορούν τους πολίτες που βρίσκονται ή αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ακραίας φτώχειας. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος για όλους. Οι φοροελαφρύνσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στοχευμένες και αφορούν το σύνολο των πολιτών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

https://www.youtube.com/embed/2BTa9D1CIbM

Όπως είπε, από τη μεριά της ΝΔ στο πρόγραμμά της αναφέρει μείωση 8% του συντελεστή των επιχειρήσεων. «Αυτό από μόνο του είναι ένα κόστος ύψους 2 με 2,5 δισ. ευρώ το οποίο εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα σημάνει ένα τίναγμα του αέρα του προϋπολογισμού.  Στην πραγματικότητα κρύβει από πίσω μία συγκεκριμένη πολιτική που θα πρέπει να καλύψει αυτό το κενό. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την περικοπή των δαπανών που είναι όμως ανελαστικές, καθώς οριακή δυνατότητα για μείωση υπάρχει».

Ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι μία αντίστοιχη κίνηση έκανε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, θεωρώντας ότι θα εκτινάξει την οικονομία και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να τινάξει τα δημοσιονομικά της Αργεντινής στον αέρα και να την οδηγήσει πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ. «Η πολιτική που θέλει να υλοποιήσει η ΝΔ είναι απολύτως επικίνδυνη και απειλεί να επιστρέψει τη χώρα σε μία μνημονιακή συνθήκη» τόνισε.

Οι τέσσερις πυλώνες του προγράμματος της επόμενης τετραετίας

Για το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απόψε το βράδυ, είπε ότι είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

- Ο πρώτος πυλώνας αφορά την εργασία και προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς.

- Ο δεύτερος πυλώνας αφορά το φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις. Θα πολλαπλασιαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

- Ο τρίτος πυλώνας αφορά το αποτελεσματικότερο κράτος.

- Ο τέταρτος πυλώνας αφορά το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια όπου έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος.

https://www.youtube.com/embed/UsOep2e3M-s

«Στο σύνολο αυτών των 4 πυλώνων μπορεί να δει κανείς τις σαφείς διαχωριστικές γραμμές από το πρόγραμμα της ΝΔ που βασίζεται σε μία εντελώς αντίληψη για τα πράγματα. Θεωρούμε ότι για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη χρειάζονται καλύτεροι μισθοί και κοινωνική συνοχή που είναι προϋποθέσεις για μία βιώσιμη ανάπτυξη.  Η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε φιλελεύθερες ιδέες σύμφωνα με τις οποίες για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη, χρειάζεται η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η συγκράτηση του εργατικού κόστους και μεγάλες φοροελαφρύνσεις κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις. Πρόκειται για δύο διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά προγράμματα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL