Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: / Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θα αποπέμψει Τραγάκη, Δημοσχάκη;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: / Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θα αποπέμψει Τραγάκη, Δημοσχάκη;

Την ηθική της Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε αντίστιξη με εκείνη της Ν.Δ. υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χθες, αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον δύο βουλευτές της Ν.Δ. έχουν διορίσει κόρες, γαμπρούς και νύφες στη Βουλή, αλλά για την ηγεσία του κόμματος "πέρα βρέχει".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Γιάννη Τραγάκη και τον Τάσο Δημοσχάκη από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ενώ έδωσε κατάλογο με το πού εργάζονται οι μεταταγέντες υπάλληλοι ώστε να αποδειχθεί ότι δεν πρόκειται για ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Τζανακόπουλος έθεσε δύο ερωτήματα:

1) "Ο Γ. Τραγάκης, που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις στη σχετική διαδικασία που διενεργήθηκε στη Βουλή και ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετίες βουλευτής της Ν.Δ., γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας αλλά και αντιπρόεδρος της Βουλής, θα ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι, και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του;".

2) "Θα ζητήσει συγγνώμη ο Τ. Δημοσχάκης, βουλευτής της Ν.Δ., για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης μόνιμα διορισμένος και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού Κοινοβουλίου; Τη στιγμή μάλιστα που επί των δικών μας ημερών δεν έχει γίνει καμία μονιμοποίηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο".

"Και η υποκρισία έχει τα όριά της" υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι ο κατάλογος των στελεχών της Ν.Δ. θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξουν συμψηφισμοί στην κοινή γνώμη. "Το κρίσιμο σε αυτή τη φάση είναι αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο πρώτον θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η Τ. Χριστοδολουπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.. Και αν όχι, αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο πρωθυπουργός, αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ." τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ποιοι μετατάχθηκαν

Όσον αφορά τις μετατάξεις ήδη αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή, ο Δ. Τζανακόπουλος απέδειξε ότι δεν πρόκειται για κυβερνητικά ρουσφέτια. Συγκεκριμένα, τη διαδικασία της μετάταξης αξιοποίησαν σύμφωνα με τον νόμο:

* 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

* 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ.

* 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Ν.Δ.

* 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

* 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

* 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ.

* 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

* 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

* 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL